Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ponta răspunde la atacurile lui Băsescu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Premierul Ponta consideră că preşedintele Băsescu probabil regretă la acest moment criticile adresate pentru vizita în China şi susţine că el l-ar fi lăudat pe şeful statului dacă ar fi efectuat această vizită, adăugând că niciun premier nu a cerut un mandat preşedintelui pentru astfel de vizite.

“Probabil că preşedintele regretă acum acele declaraţii, cred că era supărat. Eu l-aş fi lăudat. El, mai în vârstă, mă vede pe mine, mai tânăr…”, a spus Ponta joi seara, citat de Mediafax.

El a adăugat că a verificat situaţia până la fostul prim-ministru Adrian Năstase şi că niciunul dintre foştii premieri din acest interval nu a solicitat vreun mandat preşedintelui pentru astfel de vizite.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că turneul “catastrofal ca imagine şi eficienţă” al premierului Victor Ponta în Asia ar trebui să îl supere, menţionând că şeful Guvernului a plecat fără mandat, deşi ar fi fost obligatoriu.

Premierul Victor Ponta a replicat atunci arătând că nu i-a cerut nimeni vreun mandat şi nici nu l-a întrebat de preşedintele Traian Băsescu în ţările din Asia vizitate recent, adăugând că mandatul este obligatoriu, conform deciziei Curţii Constituţionale, doar pentru reuniunile Consiliului European.

El a precizat că nu îi va solicita preşedintelui un mandat nici la următoarele vizite pe care le va efectua în străinătate.

 

Ponta: Mă duc la Chişinău cu treabă nu cu sentimente ca Băsescu

Premierul Victor Ponta afirmă că va merge şi el la Chişinău la 27 august, dar “cu treabă”, în timp ce preşedintele Traian Băsescu “a fost cu sentimente frumoase”, adăugând că el împărtăşeşte aceste sentimente, dar nu înţelege referirea preşedintelui la ochii cetăţenilor moldoveni, care este ciudată.

“Eu voi fi acolo cu treabă, preşedintele a fost cu sentimente frumoase şi îl laud pentru asta. Eu apreciez acele sentimente pentru că sunt reale, eu le împărtăşesc faţă de cei din Republica Moldova, faţă de basarabeni dacă vreţi – politic nu ai voie să le spui basarabeni. Nu am înţeles chestia cu ochii, aia e ciudată, pentru că până la urmă cei care au pot să aibă şi ochii, şi culoarea, şi religia cum vrea, nu asta e problema”, a spus Ponta la Digi 24.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Chişinău, că poporul Republicii Moldova este latin şi nu a văzut în rândul acestuia “cetăţeni cu ochii oblici”, convingerea sa fiind că opţiunea majorităţii populaţiei ţării vecine este pentru integrarea europeană şi că nu are ce să caute în Uniunea Eurasiatică.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Sigla Informatia Zilei

Putin a preluat valiza nucleara

Asculta acest articol Presedintele rus Vladimir Putin a preluat, imediat dupa investirea in functie, valiza nucleara, care ii permite sa