Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Concurs judeţean de tir la Gelu

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
    Concurentii la startul competitiei de tir
Concurentii la startul competitiei de tir

    Sâmbătă, 20 iulie, la Gelu s-a desfăşurat Faza pe asociaţie a Concursului de tir vânătoresc. Respectând cutumele, confruntarea a fost precedată de instructajul de protecţia muncii, urmat de stabilirea ordinii de intrare în competiţie. Au participat 8 reprezentanţi ai celor 3 cluburi de vânătoare afiliate Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Satu Mare. Concurenţii sătmăreni sunt optimişti înceea ce priveşte şansele lor de a accede în finala competiţiei.


Prevederile regulamentului privind concursul au fost prezentate de Gheorghe Ghiran, directorul asociaţiei, după care Vasile Filip a distribuit muniţia utilizată.

Concurenţii au avut de parcurs două manşe

Pentru o corectă evaluare a dexterităţii concurenţilor în ceea ce priveşte linia de ochire şi apoi descărcarea armei, cele două grupe de lucru în care au fost repartizaţi concurenţii au avut de urmat două manşe. La proba talere concurenţii au avut de executat foc din 15 posturi.

La primele 10 posturi s-au putut trage câte două focuri pentru a ţinti talerul. Indiferent din care încercare s-a atins ţinta, concurentul a obţinut 5 puncte. La proba cu 5 posturi după paravan au crescut pretenţiile. Pentru fiecare taler se putea executa doar un foc.

Reuşita fiind 10 puncte. În cele 15 posturi la talere concurenţii puteau să realizeze maximum 100 de puncte într-o manşă. Cea de a doua probă a concursului a reprezentat-o executarea focului asupra ţintei căprior. Fiecare concurent a primit câte 5 cartuşe. Punctajul maxim obţinut la această probă într-o manşă a fost 50, nerealizat.

După cum rezultă din cele prezentate mai sus fiecare concurent putea să realizeze teoretic 300 de puncte la cele două probe în două manşe. Se cuvine subliniat faptul că fiecare concurent a avut asupra sa 60 de cartuşe, din care 10 pentru ţinta căprior şi 50 pentru talere. Nu puţini au fost cei care la talere au tras şi focuri succesive pentru a obţine punctajul.

Focul contestat a făcut diferenţa

Mai multe citiţi în ediţia tipărită disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns