Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Marele Premiu al Ungariei în Formula 1

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cursa este programată duminică de la ora 15.00

f1La sfârșit de săptămână este programată etapa cu numărul zece din calendarul Formulei 1 din acest an. Cursa se va desfășura sâmbătă de la ora 15.00, fiind vorba de Marele Premiu al Ungariei. Piloții se vor întrece pe circuitul de la Hungaroring, iar după această cursă vor lua o vacanță de aproape o lună, iar mai apoi se vor întoarce în Belgia pe circuitul Spa-Francorschamps, pe 25 august.

Rămânem însă la etapa din Ungaria acolo unde se anunță a fi una palpitantă. Se știe că Hungaroring este unul din circuitele cu cele mai puține oportunități de depășire și tocmai de aceea FIA a hotărât să îl facă mai spectaculos. Vor fi două zone de DRS pentru această cursă, prima zonă DRS va fi amplasată pe linia de start-sosire, iar cea de a doua zonă de depășire DRS se va regăsi imediat după primul viraj. Prin această decizie piloții aflați la o secundă în spatele unui rival vor putea să se apropie de acesta în prima zonă DRS și să atace în a doua zonă DRS.

Alte date despre MP al Ungariei ar fi acelea că primul mare premiu a avut loc în 1986, piloții vor parcurge 70 de tururi, lungimea circuitului este de 4.381 km iar recordul a fost stabilit de Michael Schumacher, 1:18:071 în anul 2004. Pista este îngustă și include 14 viraje, iar viteza medie este în jurul a 180 de km/h.

Primele două antrenamente au avut loc vineri, sâmbătă urmează cel de-al treilea antrenament de la ora 12.00, calificările fiind programate de la ora 15.00. O zi mai târziu, duminică de la ora 15.00 va avea loc cursa. Toate acestea vor fi transmise în direct de Digi Sport.

Dacă e să privim clasamentul general, pe primul loc se află Sebastian Vettel – 157 de puncte, urmat de Fernando Alonso – 123 de puncte, Kimi Raikkonen – 116, Lewis Hamilton – 99 și Mark Webber – 93.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns