Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PSD este un partid mai disciplinat decât PNL, constată Victor Ponta

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta: Nu mă uit în curtea liberalilor
Victor Ponta: Nu mă uit în curtea liberalilor

PSD este un partid mai disciplinat decât PNL, unde sunt şi politicieni care vorbesc chiar împotriva liderului Crin Antonescu, Uniunea Social-Liberală fiind însă cu atât mai unită cu cât preşedintele Traian Băsescu lansează mai multe critici, a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

 

“Nu toată lumea din partid e de acord cu viziunea mea pro-europeană, însă PSD-ul e mai disciplinat, la PNL eu m-am convins, sunt oameni care vorbesc, uneori şi împotriva lui Crin Antonescu. La PNL e mai puţină disciplină, dar e profilul lor de partid, nu mă uit în curtea lor”, a spus Ponta la RTV, citat de Agerpres.

El a amintit în acest context de criticile lui Sorin Roşca Stănescu la adresa sa, când a atenţionat că acesta avea sprijinul conducerii PNL, problemă rezolvată în urma discuţiilor.

 

 

Ponta: N-am înţeles că votul nu e suficient la referendum

 

Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la un an de la referendumul privind suspendarea preşedintelui, că Traian Băsescu a “căutat conflictul” de vara trecută, dar şi-a asumat, împreună cu copreşedintele USL, liberalul Crin Antonescu, “greşeala” de a nu fi înţeles că votul cetăţenilor nu e de-ajuns pentru înlăturarea şefului statului.

 

“Cel care a căutat conflictul a fost Traian Băsescu, cei care au greşit şi n-au înţeles – domnul Antonescu şi cu mine, noi suntem cei doi vinovaţi că n-am înţeles că nu e suficient votul oamenilor. Noi trăiam într-o perioadă romantică, în care credeam că democraţie înseamnă votul oamenilor. Am crezut că dacă câştigi la un vot democratic cu 90%, se întâmplă. Nu s-a întâmplat”, a afirmat Victor Ponta, la România TV, întrebat cine a greşit în criza politică din vara trecută.

El a spus că “nu a căutat suspendarea”, dar Traian Băsescu l-a convins să recurgă la această măsură “prin ceea ce a făcut”.

Premierul a susţinut că, în perioada următoare, se va “extrage în logica polemicii politice”, dar că la criticile şefului statului vor răspunde alţi membri ai USL.

“Cât timp cât preşedintele Băsescu şi consilierii prezidenţiali fac declaraţii politice, vor primi răspunsuri politice. De la mine, cât mai rar, dar de la colegii mei din USL, cât mai des”, a adăugat Ponta.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns