Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Andreea Paul: Politica USL e dezastruoasă: în România şomajul creşte la nivel record, în timp ce în Europa scade

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Andreea Paul, deputat in Colegiul 1 Oas
Andreea Paul, deputat in Colegiul 1 Oas

În timp ce în Uniunea Europeană şomajul a scăzut în luna iunie, în România a crescut. USL a readus economia la o rată a şomajului de 7,6%, identică cu cea mai ridicată rată a şomajului din timpul crizei economice, înregistrată în martie 2010.

Oficial, peste 736 mii persoane îşi caută un loc de muncă şi nu îl găsesc, cu peste 40 mii persoane mai mult decât la începutul acestui an. Plusul de creştere economică anunţat nu se regăseşte în nivelul de trai al românilor.

 

Soluţii există. USL se încăpăţânează să le neglijeze. Grija baronilor locali cadorisiţi la rectificarea bugetară, tentativele de spălare a incompatibililor, hoţia în masă şi goana după prestigiu mediatic al USL le-au supt toată energia creativă. Avem în fruntea ţării un guvern de stânga, care anunţă o creştere economică mai mare în acest an, de 1,9%, dar şi un şomaj în creştere lună de lună şi venituri colectate la buget mai mici.

 

Am  avertizat permanent că politica stângii – tăierea masivă a investiţiilor publice, avalanşa de taxe noi şi impozite majorate, absorbţia mult prea lentă a banilor europeni – blochează economia şi dezvoltă fabrica de şomeri a USL. „Productivitatea” fabricii de şomeri a USL accelerează. Noi disponibilizări masive sunt anunţate la Poşta Română, CFR, în companiile din domeniul energetic şi în mediul privat. Politica USL e dezastruoasă.

 

Partidul Democrat Liberal cere guvernului USL să ia măsuri imediate de relaxare fiscală şi de repornire a investiţiilor în vederea creării de noi locuri de muncă. În paralel, guvernul USL trebuie să vină cu un plan ferm de acţiuni pentru a folosi instrumentele europene de sprijin a şomerilor. Este vorba despre Fondul European de Ajustare la Globalizare, aşa cum a făcut PDL în cazul delocalizării Nokia de la Cluj. Este vorba şi de recentul Program al Comisiei Europene pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor, prin care România poate absorbi aproximativ 500 milioane euro, de două ori şi jumătate mai mult decât ar fi luat guvernul USL din vânzarea CFR Marfă.

 

 

Grafic somaj

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns