Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PDL roagă Consiliul Judeţean Satu Mare să nu mai organizeze şedinţe haotice

La obişnuita conferinţă de presă din fiecare joi, liderii PDL au abordat subiecte de interes naţional dar şi local. De această dată conferinţa a fost susţinută de Petre Mureşan - preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Radu Giurca - consilier judeţean PDL şi Dinu Birtoc - viceprimarul comunei Călineşti. Din partea PDL Satu Mare au fost prezenţi în sală şi Sorin Ghilea - secretar general PDL Satu Mare, av. Adrian Cozma - preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret PDL Satu Mare şi Vasile Berinde - consilier judeţean PDL Satu Mare.
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

pdl p3 copyLa obişnuita conferinţă de presă din fiecare joi, liderii PDL au abordat subiecte de interes naţional dar şi local. De această dată conferinţa a fost susţinută de Petre Mureşan – preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Satu Mare, Radu Giurca – consilier judeţean PDL şi Dinu Birtoc – viceprimarul comunei Călineşti.

Din partea PDL Satu Mare au fost prezenţi în sală şi Sorin Ghilea – secretar general PDL Satu Mare, av. Adrian Cozma – preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret PDL Satu Mare şi Vasile Berinde – consilier judeţean PDL Satu Mare.

 

Giurca: A crescut numărul şomerilor, iar tinerii pleacă din ţară

 

Radu Giurca a trecut în revistă problemele investitorilor, problemele IMM-urilor. De asemenea a vorbit şi despre absorbţia fondurilor europene, care în primele 6 luni ale anului în curs a fost deficitară, de doar 13%.

Arătând că a intrat în politică din mediul economic şi tot acolo s-a întors după ce a rămas cu un gust amar, Radu Giurca a subliniat că de această dată vrea să abordeze subiecte mai puţin politizate. A vorbit de situaţia în care se află la ora actuală mediul economic din judeţul Satu Mare, şi cum Satu Mare este un judeţ din România am putea spune că a făcut o radiografie a mediului economic din ţara noastră.

IMM-urile ar trebui să fie coloana vertebrală a unei ţări, este de părere consilierul judeţean însă la ora actuală IMM-urile au probleme mari. Politicienii nu sunt interesaţi de eforturile pe care trebuie să le facă oamenii de afaceri pentru a menţine salariaţii, a le plăti salariile şi a putea să plătească impozitele şi taxele.

“Toată lumea spune că nu sunt bani. Nu sunt bani pentru că nu sunt investiţii şi dacă nu sunt investiţii nu sunt locuri de muncă şi dacă nu sunt locuri de muncă nu există consum”, spune Radu Giurca arătând că în luna iunie avem cu 16.000 de şomeri mai mult. Apoi, consilierul judeţean PDL a arătat că din ce în ce mai mulţi absolvenţi de liceu şi de facultate devin şomeri, iar acest fapt face ca tinerii să plece peste hotare.

În continuare, Radu Giurca a subliniat că susţine proiectul de lege iniţiat de PDL, care se vrea un cod de conduită a statului faţă de investitori. Mulţi sunt sceptici şi spun că politicienii vor vota împotriva acestei legi, a subliniat vorbitorul. Fondurile europene a fost o altă temă abordată de consilierul judeţean Radu Giurca. Acesta spune că în primele 6 luni ale anului au fost atrase doar 13% din fondurile europene. Apoi a spus că oficialii europeni spun că documentaţia necesară pentru accesarea fondurilor europene este stufoasă şi în plus sunt şi o grămadă de inspectori care verifică aceste documentaţii. Mulţi dintre aceştia sunt incompetenţi. Aici ar trebui să găsescă actualii guvernanţi răspunsul la întrebarea de ce pleacă tinerii din ţară, este de părere Radu Giurca. De asemenea, a arătat că zilele acestea a purtat o discuţie cu Adrian :tef şi Mircea Govor, preşedintele respectiv vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare şi i-a rugat să nu mai organizeze acele şedinţe haotice în care consilierii au posibilitatea doar o jumătate de oră înainte să se documenteze cu privire al temele de pe ordinea de zi.

Primarul din Călineşti ar trebui să facă plângere şi împotriva useliştilor

 

În luarea sa de cuvânt Dinu Birtoc – viceprimarul comunei Călineşti Oaş a abordat 2 teme, plângerile penale pe care primarul Călineştiului susţine că le-a făcut împotriva a 6 din cei 13 consilieri locali. A doua temă se referă la abuzurile care se întâmplă în Primăria Călineşti. Viceprimarul spune că miercuri, 31 iulie a fost nevoit să apeleze Poliţia la 112 pentru că în clădirea Primăriei Călineşti continuă să fie afişate anunţuri cu conţinut calomniator la adresa lui. Poliţiştii criminalişti n-au putut ridica imaginile imortalizate de camerele de supraveghere pentru că primarul a refuzat să le deschidă încăperea respectivă, spune viceprimarul. Acest fapt îl îndreptăţeşte să creadă că cel care pune aceste anunţuri este chiar primarul.

Referitor la denunţurile penale pe care primarul Călineştiului susţine că le-a depus împotriva celor 6 consilieri PDL, viceprimarul îi reaminteşte că la şedinţa cu pricina au participat 10 consilieri, unul s-a abţinut, iar ceilalţi 9 au votat pentru. Deci corect ar fi ca primarul să formuleze plângere penală şi împotriva celor 3 consilieri USL care au votat la fel cu democrat liberalii. Este vorba de o expertiză tehnică ce vizează casa de nunţi din localitate şi pentru care Primăria Călineşti este în proces de 20 de ani, a mai precizat viceprimarul Birtoc. Înainte de a se referi la rectificarea bugetară, preşedintele Petre Mureşan a ţinut să-i lanseze o invitaţie preşedintelui Mircea Govor pentru ca împreună să se deplaseze la Călineşti pentru a rezolva acest conflict. Trebuie să precizăm că primarul din Călineşti Oaş este membru PSD.

 

N-au fost alocaţi bani pentru drumul Satu Mare – Viile Satu Mare

 

Rectificarea bugetară este dovada eşecului Guvernului Ponta este de părere Petre Mureşan, care atrage atenţia că din nou Victor Ponta a tăiat din investiţii. Banii au fost alocaţi pe criterii politice şi de cumetrie, este de părere preşedintele PDL.

Petre Mureşan spune că nici administraţia locală n-a alocat bani pentru drumul Satu Mare – Viile Satu Mare, care este unul dintre cele mai proaste din România şi nici pentru drumul Satu Mare – Homoroade. Actuala rectificare bugetară prin care s-au tăiat bani de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii înseamnă că nu mai facem drumuri, nu mai facem infrastructură.

De când a ajuns la putere, Guvernul Ponta taie în continuare. “Aşa se întâmplă când ajung oameni nepricepuţi în locuri cheie,” a conchis Petre Mureşan.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns