Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Melodiile Mariei Tănase vor învălui Londra

Maria Tânase
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Maria Tânase
Maria Tânase

Melodiile de neuitat ale artistei Maria Tănase vor învălui sala de concerte a London Symphony Orchestra, pe 22 septembrie, în interpretarea cvartetului Bălănescu şi însoţite de proiecţiile artistului vizual Klaus Obermaier, la 100 de ani de la naşterea marii artiste.

Astfel, Institutul Cultural Român din Londra prezintă o redescoperire, în cheie modernă, a melodiilor de neuitat ale Mariei Tănase, topite într-o fuziune irezistibilă de muzică contemporană şi folclor românesc.

Acompaniat de cvartetul său, Alexander Bălănescu va prezenta mai multe piese din albumul “Maria T”, inspirat de cântecele cele mai cunoscute ale marii artiste şi considerat drept una dintre compoziţiile cele mai bune ale muzicianului britanic de origine română.

Interpretarea plină de vigoare şi impetuozitate a Cvartetului Bălănescu va fi însoţită de proiecţiile artistului vizual Klaus Obermaier, care vor recompune, inclusiv din imagini de arhivă, figura simbol a legendarei cântăreţe. Cvartetul Bălănescu este format din Alexander Bălănescu (vioară), James Shenton (vioară), Katie Wilkinson (violă), Nick Holland (violoncel) şi invitatul special Steve Arguelles (tobe).

Maria Tănase s-a născut la Bucureşti, în anul 1913 şi şi-a făcut debutul artistic pe scena teatrului de revistă Cărăbuş, condus de celebrul actor Constantin Tănase, în 1934.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns