Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Premierul grec a fost primit de președintele Obama în Biroul Oval

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Barack Obama a pledat joi pentru o politică de creştere economică în Grecia, afirmând alături de premierul Antonio Samaras că austeritatea nu poate fi unica strategie pentru a ieşi din criză.

 

 

Preşedintele american şi Samaras, care s-au întâlnit în Biroul Oval joi după-amiază, au recunoscut importanţa reformelor de fond în Grecia, care este obiectul unui plan dur de asanare într-o încercare de scădere a gradului de îndatorare care a atins anul acesta 176 la sută din Produsul intern brut (PIB).

“Am încredere în premierul Samaras privind continuarea acestor reforme structurale”, a afirmat Obama în faţa jurnaliştilor.

“Suntem de asemenea de acord asupra faptului că în faţa unor dificultăţi ca cele cu care se confruntă Grecia, nu putem considera că austeritatea este o strategie”, a adăugat el, în contextul în care PIB-ul grec a scăzut cu un sfert în ultimii cinci ani sub efectul crizei, scrie Mediafax.

“Este de asemenea important să ne concentrăm asupra creşterii economice şi creării de locuri de muncă, deoarece istoria a arătat că statele în creştere şi cu un grad ridicat de angajare (…) reuşesc mai uşor să reducă datoria faţă de state unde oamenii nu mai au speranţă”, a mai spus preşedintele american.

“Vrem să facem în aşa fel încât grecii să vadă lumina de la capătul tunelului”, a subliniat Obama, declarănd că i-a transmis oaspetelui său susţinerea puternică a Statelor Unite “într-un proces dificil”.

Samaras, promiţând să “facă tot ceea ce este necesar” pentru a reforma structurile ţării sale, a evocat de asemenea importanţa “insistării asupra creşterii economice şi creării de noi locuri de muncă, în special pentru tineri”, în rândul cărora rata şomajului depăşeşte 60 la sută, a amintit el.

“Traversăm o perioadă foarte dificilă, sacrificiile acceptate de greci sunt enorme, dar nu vor fi zadarnice”, a promis Samaras.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns