Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Reprezentanţii fermierilor propun acordarea subvenţiei doar agricultorilor activi

ce vor fermierii
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol


    

ce vor fermierii
ce vor fermierii

Zilele trecute, la Vatra Dornei s-au întâlnit reprezentanţi ai fermierilor din mai multe domenii. Printre altele participanţii au propus ca subvenţia să se acorde numai fermierilor activi.

Claudi Frânca – preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine a spus: „Trebuie să avem foarte clar definit fermierul activ. Cine are dreptul să depună cererile de subvenţie la APIA? (…) Unii trebuie să înţeleagă că ei iau din banii tuturor celor care “stau cu nasul în ţărână”. Cât să-i mai susţinem pe aceşti impostori, aceşti oameni care stau bine-mersi la bloc în oraşe, au şi pământ la ţară, şi trăiesc din salariul de profesor, de strungar sau de croitor şi vin şi iau din banii acelora care nu au nicio sursă de venit? (…) Propunem pe această cale să se ducă şi să facă dovada că un procent din veniturile realizate pe an sunt din activitatea agricolă”.

La rândul său Marcel Cucu – membru marcant al LAPARa declarat publicaţiei Recolta.eu: “În cadrul ultimei întâlniri a Alianţei RO PAC, cea de la Vatra Dornei, au fost făcute nişte propuneri legate de trecerea, începând cu anul 2015, la plata pentru animale din fondurile destinate producţiei vegetale. S-a propus în acest sens o schemă (…) privind (…) stabilirea unor criterii menite să reducă plata din zona vegetală pentru proprietarii (…) de pământ, care nu sunt activi în agricultură. În acest caz, cei vizaţi sunt rezidenţii din oraşe care deţin teren arabil şi nu-l lucrează sau nu îl arendează ori nu îl vinde, cei care sunt plecaţi din ţară, cei care nu au pregătire de specialitate ş.a.m.d.

Reveritor la propunerea FCBR privind transformarea UVM în hectare a spus că este de acord dacă măsura nu afecteaze plăţile pe producţia vegetală. Ar fi o problemă în acest sens, dacă se vor plăti subvenţii tuturor celor care nu au niciun aport în agricultură. Aşa cum am mai spus, în acest caz vorbim de cei care nu lucrează terenul arabil, chiar dacă îl au în proprietate, de cei care nu au pregătire etc. Dacă se vor lua deciziile de disponibilizare a acestor suprafeţe, despre care am vorbit anterior, atunci vor exista resurse care ar putea fi redistribuite către zona animală”.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns