Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Meci slab al fotbaliștilor tricolori

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Romania – Slovacia 1-1 (1-0)

romaniaCu aproximativ trei săptămâni înaintea meciului cu Ungaria, reprezentativa României a disputat un joc test în compania naționalei Slovaciei. A fost un test care ne-a arătat că în jocul echipei noastre sunt multe hibe, că suntem departe de fotbalul modern, de calitate, care să ne ducă la Cupa Mondială din 2016.

Jocul tricolorilor din meciul cu Slovacia a fost unul mulțumitor în prima repriză și între slab și foarte slab în cea de a doua parte. Dincolo de selecția discutabilă a lui Pițurcă, am constatat că majoritatea tricolorilor practică un joc bătrânesc, depășit, cu acțiuni stereotipe, ușor de contracarat de adversar. În atac nu avem forță și imaginație, la mijloc ne lipsește omul cu pasa decisivă, iar în apărare se comit multe erori. Apoi selecția a fost făcută după ureche, pe simpatii și nu după forma sportivă. Așa se face că Pițurcă a adus la lot jucători fără echipe, eterne rezerve sau care joacă la echipe modeste. Este cazul lui Marica, Torje, Goian, Nicoliță, Lobonț, Stancu. Nu în ultimul rând, Pițurcă nu a convocat cei mai în formă jucători din campionatul interen, Budescu și Szabolcs Szekely, mergând pe mâna unor jucători modești fără posibilitate de progres. În felul acesta ne va fi foarte greu, chiar imposibil, să batem Ungaria și Turcia și să mergem anul viitor în Brazilia.

În ce privește meciul cu Slovacia, două lucruri sunt de consemnat. Vlad Chiricheş a fost în premieră căpitanul primei reprezentative iar selecţionerul Victor Piţurcă s-a aflat la cel de-al 84-lea meci la conducerea echipei naţională, el depăşindu-l pe Anghel Iordănescu (83 de partide). Dar nu-l va depăși niciodată pe Iordănescu ca performanțe.

Să mai consemnăm că golurile partidei au fost marcate de Stancu ’44, respectiv Sestak ’56.

– România: Tătăruşanu – Măţel (Nica ’71), Găman (Goian ’46), Chiricheş, Latovlevici – Lazăr (Pintilii ’46), Hoban – Torje (Nicoliţă ’62), Tănase (Marica ’76), Maxim (Grozav ’46)- Stancu. Antrenor: Victor Piţurcă.

– Slovacia: Mucha – Pekarik, Cisovsky, Durica, Breznanik (Salata ’62) – Kona (Pecovsky ’62), Kucka – Sestak (Depetris ’78), Hamsik (Stefanik ’65), Weiss (Mak ’70) – Jakubko (Nemec ’46). Antrenor: Jan Kozak.

La meci au asistat 6.738 de spectatori. O parte din ei au scandat minute în șir “Mitică la puşcărie” şi “Mircea Sandu eşti o mizerie”. Iar la final mii de voci au scandat “Demisia ! Demisia!” cu trimitere la Pițurcă.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns