Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Urmărirea penală în cazul fostului ministru Dobriţoiu a fost extinsă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Corneliu Dobritoiu crede că dosarul său e politic
Corneliu Dobritoiu crede că dosarul său e politic

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a fost citat marţi de procurorii militari anticorupţie pentru a-i aduce la cunoştinţă că a fost extinsă urmărirea în dosarul în care este cercetat pentru modul în care obţinut locuinţa de serviciu, fiind acuzat şi de fals, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor citate, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobritoiu şi ceilalţi inculpaţi din dosarul privind atribuirea ilegală a unor locuinţe de serviciu de la MApN sunt aşteptaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticoprupţie începând cu ora 11.00, pentru a li se aduce la cunoştinţă faptul că în cazul lor s-a extins cercetarea penală pentru fals.

Sursele citate au precizat că în cazul lui Corneliu Dobriţoiu cercetarea penală a fost extinsă “cu una – două fapte de fals”.

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu a declarat, marţi, la intrarea în DNA, că nu ştie pentru ce a fost chemat de procurorii anticorupţie, precizând că nu a vorbit cu ceilalţi inculpaţi din dosar, întrucât “telefoanele sunt staţii de emisie-recepţie”.

Avocatul lui Corneliu Dobriţoiu, Gheorghiţă Mateuţ, a declarat marţi, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), că procurorii militari au finalizat cercetarea în cazul fostului ministru şi că va începe faza de prezentare a materialului de urmărire penală.

Întrebat dacă este de părere că acest dosar a fost demarat pe fond politic, Dobriţoiu a spus că timp de patru ani nu s-a făcut nicio cercetare, iar apoi, când a apărut informaţia pe surse că ar putea prelua Ministerul Apărării, a fost dispusă începerea urmăririi penale în cazul său.
“Ca om, ce pot să cred, când nu s-a mai întrebat din 2009 până în 2013 despre caz, iar toată avalanşa s-a declanşat în urma unei informaţii pe surse că liberalii iau Ministerul Apărării, şi de acolo all the hell… . Nu vreau să emit niciun fel de ipoteze, viaţa le demonstrează pe toate, încet. Probabil că cineva a dorit să blocheze accesul meu la minister, să nu apară alte probleme ce puteau deranja nu numai imaginea unor oameni care au trecut pe acolo. (…) Acum e clar: liberalii sunt duşmanii neamului şi trebuie lipiţi de perete ca o muscă”, a mai spus Dobriţoiu.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns