Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

PNL nu pune problema ieșirii de la guvernare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Crin Antonescu: Nu ținem cu dinții de guvernare
Crin Antonescu: Nu ținem cu dinții de guvernare

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că ieşirea de la guvernare a liberalilor nu a fost discutată în cadrul BPN al partidului şi a susţinut că o astfel de variantă ar putea exista în legătură cu o temă majoră care ar presupune despărţirea definitivă a acţiunii guvernamentale de angajamentele politice.

“Nici vorbă, dar nici nu se pune această problemă. PNL nu intră şi nu iese de la guvernare după lucruri mici. PNL nu e deloc un partid care ţine cu dinţii la guvernare în orice condiţii. Vă aduceţi aminte, probabil, de câte ori, la figurat, ba o dată şi la propriu, m-a tras domnul Băsescu de hăinuţă să intrăm la guvernare, PNL-ul, în 2008, în 2009, în 2011, în 2012 încă, până-n 9 decembrie (2012 -n.r.) în intervalul acela când nu înghiţea domnia sa anumite animale şi căuta prim-miniştri. PNL nu guvernează cu orice preţ. PNL guvernează cu legitimitatea unor voturi în spate şi cu un program asumat”, a spus preşedintele PNL, citat de Agerpres.

Antonescu a adăugat că, de asemenea, problema ieşirii PNL de la guvernare se poate pune “în legătură cu o temă majoră”.

“Cu o temă care să însemne despărţirea definitivă a acţiunii guvernamentale de angajamentele publice, de angajamentele politice. Nu am fost într-o asemenea situaţie şi, ca atare, nu discutăm despre ieşirea de la guvernare. Nu discutăm de ieşirea de la guvernare pentru orice incident de parcurs cu aliaţii noştri şi, de altfel, nici nu suntem într-o astfel de situaţie acum”, a afirmat preşedintele PNL.

El a adăugat că tema, care urmează să fie discutată şi la reuniunea liberală de la Constanţa, de la finele săptămânii viitoare, dar şi în cadrul USL, este “în ce măsură există o atitudine comună pentru ceea ce se întâmplă astăzi în România din punctul de vedere al funcţionării partizane a unor instituţii care ar trebui să fie independente”.

“E o responsabilitate măcar la nivelul ministrului Justiţiei şi a primului-ministru şi, desigur, a noastră, a tuturor celor care guvernăm, la nivel guvernamental, la nivel parlamentar”, a mai declarat Crin Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns