Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Roşiile româneşti riscă să dispară de pe piaţă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

   La propunerea Comisiei Europene de a se renunţa la o serie de soiuri de produse legumicole româneşti fermierii români au intrat într-o stare de nesiguranţă. Întâmplător sau nu, pe piaţă se constată o scădere dramatică a soiurilor autohtone.

Legumele româneşti nu sunt dorite pe piaţă de către comercianţi pentru că acestea se degradează în câteva zile, în vreme ce produsele aduse din străinătate pot fi păstrate pe raft săptămâni fără a-şi schimba proprietăţile organoleptice. Acum 10 ani, România avea roşii mult mai gustoase decât cele de acum.

Fermierii români consideră că politicile agrare ar trebui orientate şi construite pe soiurile româneşti care sunt mai gustoase, chiar dacă durata de păstrare a legumelor este considerabil mai mică decât a celor din străinătate.

Printr-un asemenea demers s-ar putea conserva ceva din materialul semincer tradiţional românesc, măcar într-un procent să spunem satisfăcător pentru piaţă. Altfel, riscul este ca, în cinci ani, să nu mai găsim decât tomate fără gust pe piaţa noastră de desfacere, dar cu aspect comercial impecabil.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns