Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Adrian Cosma (PDL): Reparat de două ori pe an, drumul spre Viile Satu Mare e plin de gropi

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Cozma-Blidar PDL

Aşa cum ne-a obişnuit în ultima vreme, Organizaţia Partidului Democrat Liberal, filiala Satu Mare a organizat marţi, 27 august, săptămânala conferinţă de presă susţinută de Ileana Blidar-preşedinta organizaţiei de femei, Mihaela Kostin-preşedinta Biroului permanent local al Organizaţiei de femei şi Adrian Cosma-preşedintele Organizaţiei de tineret.
Cele două doamne au informat despre participarea în perioada 23-25 august la Şcoala Politică de Vară a femeilor democrat-liberale ce a avut loc la Zlatna în judeţul Alba. Temele centrale au fost “Femeile antreprenor” şi si “Rolul femeii antreprenor în politica românească”.
Ileana Blidar a informat că femeile liberal-democrate îşi propun o nouă perspectivă a antreprenoriatului din România în care femeia să fie egală cu bărbatul.
La scoala de vară s-au dezbătut teme precum starea de fapt a economiei, situaţia femeilor în economie, programe naţionale pentru sprijinirea antreprenoriatului feminin, etc. Cu acest prilej a fost timisă o scrisoare deschisă miniştrilor Daniel Chiţoiu şi Robert Cazanciuc.
Numărul şomerilor în creştere, puterea de cumpărare scade la fel ca nivelul de trai
In urma dezbaterilor s-a constatat că românii trăiesc mai prost, că numărul şomerilor a crescut, că inflaţia este o luptă pierdută de actualul guvern iar consumul s-a diminuat. De asemenea sunt tot mai mulţi români care au întârzieri şi restanţe la plata ratelor,  numărul construcţiilor se diminuează, companiile de stat sunt puse pe butuci iar investitorii străini ne evită, în timp ce administraţiile locale înregistrează deficit şi execuţia bugetară trage un serios semnal de alarmă.
Tot cu acest prilej s-au prezentat mai multe programe naţionale şi internaţionale pentru sprijinirea antreprenoriatului feminin în România.
Mihaela Kostin a informat despre iniţiativa organizaţiilor de femei a PDL care susţin rescrierea Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală care sunt neclare, stufoase şi lasă loc de intrepretări.
Adrian Cosma a prezentat un material intitulat “guvernarea locală a USL a minţit tinerii din Satu Mare”. El a argumentat acestă afirmaţie prin faptul că numărul şomerilor este în continuă creştere la Satu Mare. ultimele date oficiale indică existenţa a 6279 şomeri din care 2500 sunt tineri sub 35 de ani. situaţia este cu atât mai gravă cu cât doar 1300 dintre aceştia mai primesc indemnizaţie de şomaj. O altă minciună a guvernării locale USL este promisiunea făcută în campania electrorală de atragere a investitorilor în judeţ şi crearea de noi locuri de muncă. “Se pare că singurele locuri de muncă create sunt la Primărie şi Consiliul Judeţean dar acestea sunt cu dedicaţie şi nu se adresează muritorilor de rând”, a spus Cosma care constată că după un an şi trei luni de guvernare USL nu s-a făcut absolut nimic din ce s-a promis în campania electorală.
O altă minciună a Consiliului Judeţean este reparaţia drumului către Viile Satu Mare. Acesta este reparat de două ori pe an şi totuşi este plin de gropi, aproape impracticabil. Adrian Cosma susţine că s-a întâlnit cu un grup de locuitori din localitate care spun că îşi distrug maşinile pe acest drum. Cosma are şi o propunere către conducerea Consiliului Judeţean căruia îi sugerează ca în loc să repare de două ori pe an acest drum mai bine să sisteze lucrările câţiva ani iar cu banii economisiţi să reabiliteze drumul din temelii. ~nsă tot el spune că CJ nu are niciun interes să facă acest lucru deoarece asta ar însemna  să nu mai poată sifona bani publici. Reparaţiile sunt făcute prost intenţionat tocmai pentru a se putea deconta bani către firmele clientelare, a încheiat liderul tinerilor democrat-liberali.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns