Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Ansamblul Cununiţa a câştigat Marele Premiu la Festivalul dansului popular “Valeriu Buciu”

Ansamblul Cununița a câștigat Marele Premiu la Festivalul dansului popular "Valeriu Buciu"
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Ansamblul Cununiţa a câştigat Marele Premiu la Festivalul dansului popular "Valeriu Buciu"
Ansamblul Cununiţa a câştigat Marele Premiu la Festivalul dansului popular “Valeriu Buciu”

Evenimentul ajuns la a doua ediţie a avut loc duminică la Baia Mare

La finele săptămânii trecute, Ansamblul folcloric Cununiţa a reprezentat judeţul Satu Mare la cea de-a doua ediţie a Festivalului dansului popular Valeriu Buciu din Baia Mare. Când vorbim de Ansamblul Cununiţa ne referim atât la năzdrăvanii care descoperă tainele cântecului şi jocului codrenesc în cadrul Cununiţei năzdrăvane, cât şi la colegii lor mai mari care ne reprezintă cu succes pe la mari festivaluri naţionale şi internaţionale.

Cununiţa a reuşit să impresioneze atât publicul festivalului, cât şi juriul, unul format din specialişti din întreaga ţară şi al cărui preşedinte a fost renumitul coregraf sucevean Viorel Vatamaniuc. Sătmărenii conduşi de binecunoscutele interprete ale muzicii populare Leontina Dorca şi Maria Carmen Sas s-au întors acasă cu Marele Premiu al festivalului din Baia Mare. La întoarcerea acasă am povestit şi noi cu interpreta Leontina Dorca, artista mărturisindu-ne că a fost un eveniment deosebit, “un concurs greu la care s-au înscris formaţii de dansuri foarte bune din ţară. Trebuie să remarcăm şi faptul că băimărenii au reuşit prin organizarea acestui mare festival să cinstească activitatea celui mai mare coregraf român Valeriu Buciu, care cu Ansamblul Transilvania a dus faima folclorului popular românesc atât în ţară, cât şi peste hotare”.

Suita de dansuri codreneşti a încins tălpile spectatorilor care s-au delectat duminică la Casa de Cultură a Sindicatelor din Baia Mare la un mare spectacol. Alături de Cununiţa, pe scena marelui festival au urcat 12 formaţii de dansuri populare din opt judeţe, Arad, Timişoara, Bihoir, Cluj, Bistriţa Năsăud, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş.

Ansamblul folcloric Cununiţa se pregăteşte intens de un nou spectacol, în curând participând la Sărbătoarea românilor din Praga, Cehia. Membrii Cununiţei mari se află anul acesta pentru prima dată la acest festival din Praga, colegii lor mai mici de la Cununiţa năzdrăvană participând trei ani la rând la marele spectacol.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns