Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Să ne deplsăm cu bicicleta!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

mersul pe bicicleta

Mersul pe bicicletă are nenumărate efecte benefice asupra organismului. Din fericire, în zilele noastre, mersul pe bicicletă a devenit foarte popular, din mai multe motive: are efect de recreere, este un mijloc de transport ieftin şi protejează mediul nostru înconjurător.

Ciclismul presupune moduri de mişcări ciclice. Aceasta însemnă, că în timpul mersului pe bicicletă aceeaşi mişcare se repetă una după alta cu repeziciune, creierul nostru oxigenându-se.

Antrenează în mod deosebit sistemul circulator al sângelui şi inima. În timpul mersului pe bicicletă respirăm de mai multe ori iar activitatea inimii sporeşte. Pulsul şi tensiunea ne cresc, circulaţia sângelui devine mai rapidă, iar către celulele noastre se deplasează o cantiatate mai mare de oxigen ca în starea de repaus.

Datorită acestor efecte mersul pe bicicletă îmbunătăţeşte într-o mare măsură rezistenţa noastră la efort, creşte performanţa organismului nostru, şi influenţează pozitiv conţinutul acizilor graşi şi lipidelor din sânge.

Mersul pe biciletă pune în mişcare toată musculatura corpului. Pe lângă efectele pozitive asupra sistemului cardio-vascular, organismul va arde mai uşor depunerile de grăsime iar muşchii noştri vor fi mai vizibili. Solicită cu mult mai puţin încheieturile noastre decât alergarea şi reduce riscul obezităţii.

Ca mijloc de transport la locul de muncă e un mare ajutor în evitarea şi dizolvarea stresului. Mersul pe bicicletă pretinde atenţie spre mediu, astfel ne relaxează.

Ce fel de bicicletă să ne alegem? E foarte important să ne alegem o bicicletă potrivită. Ne pot ajuta cei din personalul magazinelor de biciclete. Alte dotări trebuie să aibă bicicleta cu care ne deplasăm în oraş, alte cea cu care vrem să ne deplasăm cu viteză, şi alte cea cu care mergem în natură pentru petrecerea timpului liber.

E important ca înălţimea scaunului şi a ghidonului să fie reglate optim, deoarece pot fi incomode şi ne pot obişnui corpul cu o poziţie necorespunzătoare. În rest…renunţaţi la maşinile voastre şi poftiţi la pedalat!

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns