Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Multe ONG-uri blochează soluționarea problemei maidanezilor, acuză Dragnea

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri că primarii nu sunt vinovaţi de situaţia câinilor comunitari, ci faptul că nu există legislaţie şi că foarte multe organizaţii non-guvernamentale blochează orice demers prin care s-ar putea găsi o soluţie.

“De ani de zile s-a tot încercat să apară o legislaţie care să protejeze oamenii, să dea posibilitatea primarilor să facă lucrul acesta şi au fost tot felul de manifestări, organizaţii non-guvernamentale care nu au găsit surse de finanţare pentru alte variante şi ne uităm şi ne revoltăm de fiecare dată când apare o asemenea tragedie. (…) Nu sunt de vină primarii. Eu nu acuz niciun primar. (….) Primarii nu au legislaţie”, a afirmat Dragnea, la ieşire din sediul DNA.

El a arătat că de foarte mulţi ani, în toate oraşele, primarii şi marea majoritate a cetăţenilor se confruntă cu această problemă.

“În acelaşi timp, foarte multe organizaţii non-guvernamentale – or fi de bună credinţă, nu contest asta – blochează orice demers prin care am putea să găsim o soluţie prin care aceste animale, şi eu sunt unul care iubesc animalele, să nu mai sperie oamenii, să nu mai omoare oamenii, să nu mai omoare copii. Poate în ceasul al doisprezecelea, al treisprezecelea, ne trezim toţi şi avem curajul şi nu mai avem ipocrizie să facem o legislaţie pe care şi-o doresc primarii, să aibă instrumentele necesare pentru ca ei, în primul rând, să protejeze oamenii. (…) Înainte de a proteja câinii, trebuie să protejăm oamenii”, a subliniat demnitarul, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte poliţia animalelor, Liviu Dragnea a susţinut că trebuie să existe în acest sens o discuţie extrem de serioasă cu factori responsabili, care să se încheie cu un pachet de acţiuni, măsuri şi eventual acte normative, ca să nu se facă iar o instituţie degeaba.

“Poliţia animalelor este o instituţie utilă dar nu este suficientă. Dacă nu avem şi cadru normativ complet, o facem degeaba. (…) Poate ne ridicăm deasupra dorinţei de voturi, poate ne gândim serios la viaţa oamenilor. Până la urmă, nu trebuie să faci toată viaţa numai ce îţi aduce voturi”, a mai spus vicepremierul, care a adăugat că alte ţări care au avut această problemă au luat la vremea respectivă măsuri dure.

“Toată clasa politică, dacă nu duce la capăt subiectul acesta, înseamnă că nu suntem în stare”, a mai subliniat el.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns