Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Pensionarii, nemulţumiţi de gunoaiele de pe digurile Someşului

aspect de la sedinta Comitetului pentru Varstnici
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Aspect de la sedinta Comitetului pentru Varstnici
Aspect de la sedinta Comitetului pentru Varstnici

Marcaje stradale vizibile există numai în Centrul municipiului Satu Mare

Joi, începând cu ora ora 9, în Sala mică a Palatului Administrativ a avut loc şedinţa de lucru a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice (DCPPV) al Judeţului Satu Mare.

Au fost propuse spre dezbatere următoarele teme< 1. Modul de rezolvare a problemelor discutate în şedinţa din august – a prezentat Ramona Antonescu, şef serviciu> 2. Prezentarea activităţilor desfăşurate de asociaţiile de pensionari – au prezentat preşedinţii asociaţiilor componente ale Asociaţiei Judeţene a Pensionarilor (AJP) şi preşedintele acesteia şi al comitetului, Mircea Marian> 3. Întreţinerea şi curăţarea digurilor de pe ambele maluri ale râului Someş – a prezintat col. (r) Mircea Bliderean> 4. Refacerea marcajelor de circulaţie în municipiul Satu Mare, în special a trecerilor de pietoni – a prezintat col. (r) Vasile Silaghi> şi 5. Diverse.

:edinţa a fost prezidată de prefectul dr. Eugeniu Avram, alături de Ramona Antonescu şi Ioana Tulbu. AJP a fost reprezentată de preşedintele Mircea Marian şi de preşedinţii câtorva asociaţii membre. De asemenea, au participat reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul social şi consilierul onorific al primarului municipiului Satu Mare, Gheorghe Rentea.

 

Asociaţia Veteranilor poate fi sprijinită financiar dacă îşi înfiinţează un ONG

 

Ramona Antonescu a citit răspunsurile la problemele ridicate în şedinţa anterioară. Una dintre ele a fost sprijinirea financiară a Filialei Satu Mare “dr. Vasile Lucaciu” a Asociaţiei Naţionale a Veteranilor. Singura soluţie,  a precizat vorbitoarea, este ca asociaţia să-şi înfiinţeze un ONG local (asociaţia este ONG dar cu sediul şi toate datele contabile la Bucureşti).

Mircea Bliderean, Voicu :ichet, Gheorghe Pop şi apoi Mircea Marian au prezentat sintetic activităţile desfăşurate în acest an de AJP şi de asociaţiile pe care le conduc.

S-a discutat apoi mult pe marginea gunoaielor care împânzesc cele două diguri ale râului Someş, prolemă ridicată de preşedintele Bliderean. Consilierul onorific Rentea a spus că va transmite conducerii primăriei toate aspectele ridicate în această şedinţă. Referitor la gunoiaele de pe dig, a spus că există un contract între Primăria Satu Mare şi o firmă privată care ar trebui să rezolve problema.

Prefectul Avram a spus că la următoarea şedinţă a comitetului va invita şi şefii altor instituţii cu atribuţii în acest sens.

:i despre lipsa marcajelor rutiere şi alte aspecte legate de acest capitol, cum ar fi lipsa trecerilor de pietoni pe unele artere rutiere s-a discutat timp de mai multe minute.

Preşedintele Bliderean a mai sesizat şi faptul că, de două luni, lângă hotelul Dacia a fost săpat un şanţ, neacoperit nici până la această oră.

Directoarea Casei Judeţene de Pensii (CJP)< Eugenia Sabou, la solicitarea AJP, a prezentat situaţia biletelor de tratament repartizate de la minister precum şi numărul celor primite suplimentar, ca urmare a demersurilor instituţiei pe care o conduce.

Dânsa a mai dorită să transmită solicitanţilor de bilete faptul că, tot mai multe staţiuni refuză cazarea altor persoane decât titularul care se prezintă cu biletele de tratament.

Referitor la un centru de zi pentru pensionari dânsa, nu numai că a dat exemplul oraşului Negreşti, ci a înmânat o copie a dosarului în baza cărora acest oraş a construit un astfel de centru din fonduri europene şi a îndemnat ca AJP, în colaborare cu Primăria Satu Mare, să întocmească un proiect în acest sens, cu finanţare în noul exerciţiu financiar 2014-2020.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns