Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate stabileşte vineri calendarul acţiunilor de protest

Organizația anunță că anul 2019 va fi unul agitat, în care vor fi numeroase probleme ce se impun a fi rezolvate
Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate stabileşte azi calendarul acţiunilor de protest
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate stabileşte azi calendarul acţiunilor de protest
Coaliţia Profesioniştilor din Sănătate stabileşte azi calendarul acţiunilor de protest

Federaţia Sanitas a stabilit în cadrul şedinţei Consiliului Naţional ce a avut loc în data de 4 septembrie o listă proprie de revendicări specifice sistemului sanitar. Acestea urmează să fie prezentate în cadrul întâlnirii Coaliţiei  Profesioniştilor din Sănătate ce se va întâlni azi, 6 septembrie, la Bucureşti, pentru a pune la punct calendarul acţiunilor de protest anunţate pentru luna în curs.“Lista proprie de revendicări va fi înaintată tuturor instituţiilor responsabile de bunul mers al sistemului, atât la nivel naţional, cât şi local. Revendicările identificate vor sta la baza unor acţiuni sindicale ce vor fi organizate în luna septembrie, după un calendar pe care îl vom propune partenerilor din Coaliţia Profesioniştilor din Sistemul de Sănătate”, se arată într-un comunicat al federaţiei, semnat de preşedintele Leonard Bărăscu.

Preşedinta Uniunii Judeţene Sanitas, Aurelia Pop, care a participat la reuniune  spune că a fost alcătuită o listă cu un număr de 9 revendicări ce vizează în principal asigurarea finanţării sistemului sanitar, garantarea drepturilor salariale şi a condiţiilor de muncă.

Federaţia Sanitas solicită în primul rând alocarea a 6% din PIB pentru Sănătate, asigurarea finanţării pentru trimestrul IV al anului în curs şi acordarea integrală a drepturilor salarială.

Sanitas pledează pentru menţinerea sistemului actual de organizare a spitalelor  pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, în regim public.

În lista revendicărilor este cuprinsă şi cererea de creştere a veniturile salariale pentru toate categoriile de personal sanitar începând cu 1 ianuarie 2014, respectarea normativelor de personal şi elaborarea regulamentului de sporuri.

De asemenea, Sanitas susţine nevoia  aplicării principiilor şi coeficienţilor de ierarhizare privind clasele de salarizare conform Legii nr. 284 din 2010.

Negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului Sănătate şi totodată negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul Sectorului Asistenţă Socială.

Ultimul punct de pe lista revendicărilor Sanitas vizează elaborarea şi promovarea unei legi a salarizării specifice în asistenţa socială, pornind de la principiile şi coeficienţii Legii nr. 284 din 2010, care să asigure creşterea salariilor în sector începând cu data de 1 ianuarie 2014.

Şi Colegiul Medicilor din România (CMR) a trimis membrilor organizaţiei scrisori prin care îi anunţă că vor fi organizate proteste în stradă.

Scrisoarea trimisă medicilor este semnată de preşedintele CMR, Vasile Astărăstoae, care le transmite colegilor că sunt momente în viaţa fiecăruia când trebuie să ia decizii ce le vor influenţa destinul.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns