Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Vettel este aproape de al patrulea titlu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

f1Duminică s-a desfășurat Marele Premiu al Italiei de pe circuitul din Monza. Sebastian Vettel, campionul mondial din ultimii trei ani, a reușit din nou să se impună într-o etapă, chiar în fieful Ferrari. Red Bull a avut doi piloți pe podium, Mark Webber terminând pe locul trei.

Vettel a condus cursa fără eroare și a cedat conducerea doar dupa singurul pit stop efectuat. Alonso a mai rămas pe circuit în tentativa de a trage tare și a recupera ecartul de patru secunde care îl separa de german, însă fostul dublu campion mondial nu a reușit să facă diferenta.

Pe poziția secundă a terminat pilotul de la Ferrari, Fernando Alonso. Vettel are acum 32 de victorii în carieră și îl egalează pe Alonso. Germanul s-a desprins în clasamentul general, se află la 53 de puncte față de principalul urmăritor Alonso. Este virtual campion pentru a patra oară la rând.

Revenind la Monza, acolo au fost doar două abandonuri. Primul, Paul Di Resta (Force India), a fost nevoit să se retragă după ce l-a lovit din spate pe Grosjean și i s-a desprins roata de pe stânga față. Lui Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) i-a cedat motorul în cel de-al 15-lea tur.

În spatele lui Webber a terminat Felipe Massa, care a avut un start de senzație. Brazilianul a fost urmat de Hulkenberg, Rosberg, Ricciardo, Grosjean, Hamilton și Button. Lewis Hamilton, cel care a terminat pe podium la Spa, s-a clasat doar pe a noua poziție.

Primele cinci locuri din clasamentul general< Vettel – 222 puncte, Alonso – 169 de puncte, Hamilton – 141 de puncte, Raikkonen – 134, Webber – 130.

Marele Premiu al Italiei a fost ultima etapă desfășurată în Europa din cadrul CM de F1. Urmează cinci curse pe pământ asiatic (Singapore, Coreea de Sud, Japonia, India și Emiratele Arabe Unite), iar ultimele două se vor desfășura pe continentul american (SUA și Brazilia).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns