Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

CSM Satu Mare a terminat pe locul doi în Ungaria

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Iar Jurj a fost declarat cel mai bun jucător al turneului

handbalUn sfârșit de săptămână bogat în pregătire pentru echipa de handbal masculin CSM Satu Mare. Handbaștii au participat sâmbătă la un turneu în Nyirbator (Ungaria) acolo unde au susținut trei meciuri într-o singură zi.

Mai exact a fost vorba de un turneu la care au participat 6 echipe, toate din Ungaria cu excepția CSM-ului. Au fost meciuri echilibrate s-a văzut și faptul că cluburile evoluează la același nivel în campionatele interne, adică în liga secundă. Așadar, pentru început s-au creat 2 grupe a câte 3 echipe. Satu Mare a terminat grupa pe primul loc cu două victorii. Primul meci l-a avut cu Nyir-Flop Holding Nyiregyhaza pe care a bătut-o cu 21-20 (12-12). Aici, sătmărenii au avut un început bun de partidă, au condus chiar și cu 7-3. Au evoluat: Cioroiu – 9 intervenții, Pogyină – 4 intervenții, Jurj – 7 goluri, Morar – 6,Ungar – 2, Ciaca – 2, Santeiu – 2, Tătar – 1, Mateș – 1.

În al doilea meci trupa antrenorului Nicolae Istrate a întâlnit Kisvarda pe care a învins-o cu 22-21 (13-11). Pogynă – 11 intervenții, Morar – 5 goluri, A. Pop – 3, Jurj – 3, Ungar – 2, Mureșan – 2, Mateș – 2, Ciaca – 1, R. Pop – 1, Varga – 1, Tătar – 1, Santeiu – 1.

De pe primul loc, CSM Satu Mare a jucat finala împotriva gazdelor de la Varosi Kezilabda Klub Nyirbator. Cu un arbitraj favorabil ungurilor, Nicolae Istrate a ales să folosească jucătorii mai tineri, chiar și așa a rulat tot lotul.

Meciul a fost pierdut de sătmăreni cu 20-19 (13-9). Cioroiu – 7 intervenții, Erdos – 5. Au înscris câte 3 goluri Morar, Jurj, Varga și Gherasim, Ciaca și Mureșan două goluri, iar Mateș, R. Pop și Tătar și-au trecut în cont o singură reușită.

S-au oferit diplome, iar premiul pentru cel mai bun jucător i-a fost oferit sătmăreanului Jurj. Acesta a primit un trofeu frumos. La acest turneu a mai fost folosit și jucătorul Tătăran însă nu a reușit să înscrie. De altfel, handbalistul Chira este accidentat.

“A fost un turneu bun de pregătire, chiar util. Ne pare rău că nu am avut mai multe de acest gen în vară. Am folosit tot lotul”, ne-a declarat Nicolae Istrate. Referitor la noul sezon ce stă să înceapă în 22 septembrie, același tehnician ne-a declarat că ar fi posibil să mai aibă un meci amical la sfârșit de săptămână cu formația Fehergyarmat.

“Avem o serie în care se află mai multe echipe pe care nu le cunosc atât de bine. Este vorba de Sibiu, Arad, Sighișoara, U. Cluj. Voi încerca să găsesc cât mai multe despre ele. Ne dorim să începem cu dreptul acasă, să învingem HC Sibiu. Vor fi foarte multe meciuri, se joacă câte două etape într-o săptămână, în condițiile în care vor fi deplasări foarte lungi”, ne-a mai spui Istrate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns