Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu anunţă că nu merge la Roşia Montană unde e aşteptat de minerii blocaţi în subteran

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Crin Antonescu va discuta cu liderul minerilor
Crin Antonescu va discuta cu liderul minerilor

Cei 22 de mineri blocaţi în subteran la Roşia Montană au refuzat să iasă la suprafaţă pe durata nopţii, în timp ce majoritatea protestatarilor din centrul comunei s-au deplasat la intrarea în mină şi intenţionau să îşi petreacă şi ei noaptea acolo.

Preşedintele Sindicatului “Viitorul Mineritului”, Cristian Albu, a declarat corespondentului Mediafax că a intrat în mină, miercuri seară, să încerce să îi convingă pe protestatari să iasă la suprafaţă, însă nu a reuşit.

Minerii blocaţi în subteran la Roşia Montană cer în continuare să vină acolo preşedintele Senatului, Crin Antonescu, pe care, susţine Cristian Albu, îl consideră “principalul vinovat de tergiversarea luării unei decizii în privinţa proiectului minier”.

Protestatarii au primit alimente şi pături.

Miercuri, 22 de mineri s-au blocat în subteran la Roşia Montană, cerând să vină acolo preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi liderii grupurilor parlamentare pentru a discuta despre situaţia economică a zonei şi despre proiectul minier.

Preşedintele Sindicatului “Viitorul Mineritului”, Cristian Albu, spunea că oamenii sunt disperaţi deoarece le expiră contractele de muncă la 1 octombrie şi, în lipsa unei decizii privind începerea proiectului minier, se aşteaptă să îşi piardă slujbele. El adăuga că aproximativ 350 de angajaţi ai companiei miniere au contracte de muncă pe perioadă determinată, care expiră la 1 octombrie.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că va avea o întrevedere cu liderul sindical al confederaţiei Meridian pe subiectul Roşia Montană, dar nu poate da curs solicitărilor minerilor de a se deplasa la Roşia Montană.

Antonescu a precizat că întâlnirea cu liderul confederaţiei Meridian va avea loc joi.

El a fost întrebat dacă va merge personal la Roşia Montană, în condiţiile în care minerii ar fi ameninţat cu greva foamei.

“Astea sunt nişte forme de presiune cărora eu nu le pot da curs, pentru că nu avem ieşire din asta. Eu nu cred că trebuie să intre în greva foamei, e decizia domniilor lor, eu cred că trebuie să discutăm foarte serios despre tot ceea ce-i interesează. Nu putem crea asemenea precedente, pentru că nu se poate ca Parlamentul să voteze imediat o lege pentru că cineva a intrat în greva foamei. E un gest pe care eu îl respect, el are nişte motivaţii pe care le înţeleg şi le respect, dar nu putem proceda în felul acesta. Toate formele de comunicare normale şi instituţionale sunt deschise din punctul meu de vedere”, a răspuns Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns