Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu zice că are încredere în Guvern şi premier, după atacurile dure împotriva lor

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat joi seara, că are deplină încredere în Guvern şi în premier şi a precizat că în problema Roşia Montană nu există “niciun scandal şi niciun conflict” iar lucrurile sunt “foarte simple”.

“În problema Roşia Montană ca să vedeţi că nu este niciun scandal şi niciun conflict lucrurile sunt foarte simple. Înainte de a fi la putere noi liberalii, care nu suntem nici anti-investitori, nici anti-exploatare de resurse, nici anti-industrie dar suntem cu câteva condiţii foarte clare – respectarea intereselor statului român pentru că este vorba de avuţia naţională de surse şi resurse naturale fundamentale şi doi de respectarea unor legi, a unei transparenţe – ne-am opus iminentei încheieri a acestei operaţiuni de către Guvernul Boc şi ulterior Guvernul Ungureanu în care nu aveam încredere. A venit un guvern al nostru la putere în care am deplină încredere şi pentru că suntem parte, am deplină încredere şi în premier şi aşa mai departe. Au luat problema să o examineze, au avut curajul şi i-am susţinut să rezolve problema asta într-un fel sau altul plătind într-un fel întârzierile vechilor guverne. Şi acest guvern, în care eu am încredere, trebuia să vină să-mi propună ceva. În momentul în care guvernul meu propune un proiect pe care premierul spune că el nu-l votează ca deputat, de care ministrul Mediului spune că îl susţine ca ministru dar ca deputat o să vadă ce o să voteze, în care unul dintre marii iniţiatori, ministrul marilor proiecte, domnul Dan Şova spune: ca ministru cum să nu-l votez, eu l-am făcut, ca senator cred că am să-l votez… Atunci eu nu-mi pot lua responsabilitatea în Parlament, în faţa acestui tip de ezitare ba chiar de respingere din partea Guvernului, să îl votez eu. Şi atunci votez contra. (..) Nu este niciun conflict, este o poziţie raţională”, a explicat Antonescu la Realitatea Tv, citat de Agerpres.

El a subliniat că PNL nu a împiedicat “cu nimic” proiectul Roşia Montană, a reiterat faptul că proiectul trebuie discutat în Parlament şi a pledat pentru dezbateri într-o comisie specială.

“Cei de la PSD au revenit, şi premierul, la formula pe care au blocat-o iniţial (…) cu o comisie în Parlament. Discuţiile vor continua acolo. Pentru că nu suntem pe lumea asta numai noi USL, noi între noi. Suntem într-o lume de instituţii democratice. Este un proiect care a venit de la Guvern, care este în Parlament şi pe care Parlamentul trebuie să îl discute. (…) Mai sunt întrebări de pus multe”, a adăugat Antonescu.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns