Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Splendid succes artistic şi uman în beneficiul lui Carol Erdos

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Spectacolul caritabil cu “Titanic Vals” a adunat peste 15.000 lei

Bianco, Alexandra, Lorena, Diana, Carol Erdos
Carol Erdos si elevii pe care i-a îndrumat spre arta teatrală

    Duminică seară am asistat la o demonstraţie copleşitoare de solidaritate şi dragoste pentru teatru şi slujitorii lui. Sala Mare a Teatrului de Nord a fost arhiplină la spectacolul caritabil organizat în beneficiul suferindului actor Carol Erdos, iar încasările evenimentului au depăşit aşteptările tuturor.

Carol Erdos joacă de mai bine de 35 de ani pe scena sătmăreană, fiind şi un foarte valoros dramatizator (a adaptat pentru scenă mai multe dintre dificilele romane ale lui Octavian Paler), regizor şi mai ales profesor de teatru, 5 dintre elevii lui intrând la facultatea de actorie de la Cluj în sesiunea de admitere din vară. Pasiunea şi dăruirea sa în tot ce face i-au adus preţuirea foarte multor oameni, iar acum, când are nevoie de o operaţie complicată şi costisitoare pentru a scăpa de o tumoare, răspunsul sătmărenilor a fost entuziasmant.

Din vânzarea biletelor şi din donaţii s-au anunţat peste 11.000 de lei după prima parte a spectacolului cu “Titanic Vals” de Tudor Muşatescu. Suma totală a urcat la aproximativ 15.000 după licitaţia tablourilor oferite de filiala Satu Mare a Uniunii Artiştilor Plastici din România, la care au fost puse în vânzare lucrări semnate de Aurelia Călinescu, Radu Ciobanu, Aurelian Busuioc, Onisifor Craiovan, George Dan, Stefan Gnandt, Lazin Csaba, Eugen Munteanu, Muhi Sandor, Maria Olteanu, Cristina Gloria Oprişa, Lia Paul Trif, Liviu Paul, Nicolae Pop, Dorel Petrehuş, Revesz Csaba şi Veres Erika. Banii acoperă mai mult de jumătate din suma necesară, iar în curând se va organiza şi un spectacol al trupei Harag Gyorgy, cu ai cărei actori Carol a lucrat întotdeauna foarte bine.

Ieri spre dimineaţă, copleşit şi el de succesul serii, directorul Teatrului, Sorin Oros, a postat pe Facebook următorul mesaj: “Mulţumiri tuturor spectatorilor calzi din seara asta superbă, care prin generozitatea lor au făcut să vibreze, la unison, sufletele unor oameni care se aliază pentru o cauză demnă de condiţia umană: ajutorul dezinteresat…Mulţumiri oamenilor de afaceri din oraş, politicienilor implicaţi, domnului primar Dorel Coica, domnului viceprimar Radu Roca, distinsei doamne viceprimar Marcela Papici, instituţiei Prefecturii, Uniunii Artiştilor Plastici, filiala Satu Mare şi tuturor anonimilor care au dat dovadă de o generozitate uitată, din alte vremuri! Datorită voua, sala Teatrului de Nord a fost ARHIPLINĂ, ceea ce îmi doresc la fiecare spectacol…Datorită vouă s-au adunat 15.000 de lei, ceea ce înseamnă enorm pentru un om….Un om care a slujit Teatrul sătmărean şi care, cu siguranţă, îl va mai sluji. Vă mulţumesc! Felicitări actorilor şi regizorului Andrei Mihalache pentru excelentul spectacol!”

Într-un comunicat transmis ieri după-amiază, Carol Erdos scrie cu recunoştinţă: “Mulțumesc Primăriei Satu Mare pentru achiziționarea a două tablouri, prin intermediul domnului primar Dorel Coica și doamnei viceprimar Marcela Papici. Mulțumesc cluburilor Rotary și Lions pentru donațiile făcute. Mulțumesc din inimă tuturor sătmărenilor care au fost alături de mine și sper că vor veni în număr la fel de mare la toate spectacolele teatrului.”

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns