Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Voyager 1 a părăsit Sistemul Solar

Voyager 1
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Voyager 1
Voyager 1

     Sonda americană Voyager 1, lansată în 1977, a părăsit Sistemul Solar, devenind astfel primul obiect fabricat de om care a ajuns în spaţiul interstelar, au confirmat, joi, oficialii americani.

Potrivit unor măsurători ale căror rezultate au fost publicate în revista Science şi au fost confirmate de NASA, sonda Voyager 1 a părăsit deja Sistemul Solar în urmă cu un an, în 2012: “Acum că avem aceste noi date-cheie, suntem de părere că omenirea a făcut un pas istoric, intrând în spaţiul interstelar”, a declarat Ed Stone, coordonatorul ştiinţific al acestei misiuni, de la Institutul de Tehnologie din California. “Voyager deschide o nouă eră de explorare”, a adăugat el într-o conferinţă de presă.

Noile analize ale densităţii plasmei din jurul sondei, realizate pe baza unor date primite între 9 aprilie şi 22 mai, s-au dovedit conforme cu densităţile care se află în regiunea interstelară prezise de modelele de calcul. Sonda Voyager 1 se află de acum la o distanţă de aproape 21 miliarde de kilometri de Soare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Acum se vede cat de imens este spatiul,are o viteza mare pentru ce poate construi omul si dupa atatia ani abia a iesit din sistemul solar. Chiar cu o viteza apropiata de viteza luminii e greu de facut aceste distante enorme intr-o viata de om iar comunicatiile pe aceste distante sunt aproape imposibile datorita timpul dupa care se primeste un apel. E greu si pentru extraterestri,daca sunt, fiindca si ei se bucura de aceleasi legi ale fizicii. Or fi mai avansati dar piedicile sunt la fel.

Lasă un răspuns