Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Plaja Valea Fluturilor din Turcia, o destinație potrivită pentru luna septembrie

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Și luna septembrie se poate preta la concedii. E o perioadă în care mai putem să facem plajă, dacă alegem destinații mai ales din afara țării. În Turcia, de pildă, mai putem petrece câteva zile de vacanță la prețuri accesibile.
    Dincolo de alegerile obișnuite, o opțiune la care v-ați putea gândi o reprezintă Butterfly Valey (Valea Fluturilor).

Despre ea se poate spune că nu arată precum alte plaje și locuri cu care sunt obișnuiți românii, și aceasta se vede cel mai bine la fața locului.
Este o superbă vale situată la 5 kilometri de orașul Oludeniz, în direcția golfului Kabak, după plaja Kidrak. Este situată la poalele munților Babadag, fiind străjuită de stânci ce ating înălțimi de până la 350 de metri. Numele său vine de la cele peste 80 de specii diferite de fluturi care populează zona.
În ideea unei călătorii pentru plajă, e bine să știți că plaja a fost votată ca unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, și chiar din lume. Nu ajungeți foarte ușor în această zonă, în care să nu vă așteptați însă să găsiți ușor fluturi. Doar într-o anumită perioadă din an fluturii domină zona, nu în tot timpul anului. Așadar pentru a ajunge acolo e nevoie de o mică escaladă. Plaja este astrăjuită de pereți deosebit de abrupți de stâncă, și poți coborî sau urca pe lângă o cascadă, plătind o sumă modică, pe jos durând circa o oră și 30 de minute, cu vasul costă cam cât te înțelegi cu agentul de turism de la hotelul la care stai.
Distracția de seară este asigurată de focul de tabără, sau cântecele la chitară, iar distracția de peste zi de yoga, plajă, baie. Într-un cuvânt, plaja e unul din cele mai plăcute moduri să te regăseșți în singurătate.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns