Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Deschiderea expoziţiei “Radu Florescu – Viaţa şi opera”

Radu Florescu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Radu Florescu
Radu Florescu

La zece ani de la dispariţia lui Radu Florescu, cel care a îndrumat şi a condus cu competenţă reţeaua muzeală, a arheologului identificat cu cetatea Capidava, ca şi a profesorului îndrăgit de numeroşii săi studenţi şi doctoranzi, Muzeul Naţional de Istorie a României inaugurează joi, 26 septembrie, la ora 13.30, expoziţia temporară ce îi este dedicată – „Radu Florescu – viaţa şi opera”.

Arheolog, istoric de artă, profesor şi muzeolog de largă cuprindere, învăţatul a promovat de-a lungul carierei de peste cinci decenii, idei şi lucrări referenţiale pentru modernizarea cercetării arheologice, a muzeografiei şi formelor de valorificare a patrimoniului cultural naţional.

Vizionar şi totodată modern în conceptele sale, racordat la mişcarea muzeografică performantă, Radu Florescu a ocupat importante poziţii în ierarhia instituţiilor specializate, inclusiv aceea de preşedinte-fondator al Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor. Expoziţia temporară este deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României, până la 1 decembrie.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns