Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

“Bătrâna Doamnă“ îngenuncheată de sătmăreni pe propriul teren

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

UTA Arad – FC Olimpia 1-2 (1-1)

petrica-dragos-olimpiaSe pare că Olimpia este echipa finalurilor bune de meci, finaluri care îi aduc puncte prețioase. În meciul de debut, cu FCU Craiova a egalat cu 5 minute înainte de final, la Reșița (2-2), gruparea sătmăreană a marcat ambele goluri în prelungiri, la Satu Mare, în meciul cu ASA (1-0), golul victoriei a fost înscris în minutul 87.

Acum, la Arad, formația sătmăreană a înscris golul aducător de 3 puncte în minutul 90+2. Asta înseamnă moral bun, că echipa nu se “taie” după ce este condusă și că băieții stau bine fizic din moment ce domină finalurile de meci.

La Arad, gazdele au avut inițiativa în primele minute, dar fără ocazii. Olimpia simte slăbiciunea adversarului, echilibrează rapid jocul și în minutele 15 și 18 are primele ocazii. Dar Feier nu profită de o greșeală a unui fundaș care îi pune balonul pe tavă la 10 metri, iar la a doua fază se pripește și sutează slab dând ocazia portarului să rețină balonul. Apoi, în minutul 23, la o fază care nu anunța nimic, degajarea lui Ene este interceptată de un adversar care pătrunde în careu după care este faultat de portarul Șuta. Penaltiul acordat a fost transformat de mijlocașul Marcu. Dar jucătorii Olimpiei nu se pierd cu firea și egalează rapid. Bujor sprintează pe stânga, centrează în careu iar fundașul Neagu, presat de Lemac, marchează în propria poartă. Finalul de repriză aparține Olimpiei care a avut două bune situații de a marca prin Lemac, șut în blocaj din careu, și prin Munteanu, șut de la 16 metri, la vinclu.

În partea a doua Olimpia a închis foarte bine jocul, s-a apărat exact, cu mult calm. Drept urmare, cei de la UTA nu s-au putut apropia de poarta lui Șuta alegând ca soluție șuturile de la distanță. Dar n-au reușit să pericliteze decât o singură dată poarta Olimpiei, în minutul 58 când Șuta a reținut un șut a lui Surugiu. De prin minutul 70 gazdele cad fizic, joacă haotic, iar sătmărenii domină meciul cu fundașii la centru. Dar golul nu a căzut decât în final, în prelungirile meciului când Olimpia a dat lovitura. Lemac a trecut de doi adversari pe partea dreaptă, a centrat în careu de unde Petrică Dragoș a marcat nestingherit. O victorie mare, foarte importantă care menține formația sătmăreană neînvinsă după patru etape. Urmează acum deplasarea de la Craiova unde Olimpia va întâlni pe CSU.

– UTA: Horvath – Zanardini, Ţabăra, Ardelean, G. Neagu – Medina (67 Sălăjan), Popescu – Marcu, Surugiu, Monac (73 Firțulescu) – Bârză (46 Apostu). Antrenor: Eugen Trică.

– FC Olimpia: Şuta – Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas – Feier (67 Molnar), Villand, Scvarzkopf, Zsiga (87 Micaș) – Lemac, Bujor (75 Dragoș). Antrenor: Tiberiu Csik.

– Rezultate: CS Mioveni – CSM Vâlcea 0-0, Bistriţa – FC Bihor 1-0, Metalul – Motru 2-0, U. Craiova – FC Olt 2-0, UTA – Olimpia 1-2, ASA Tg. Mureş – CSU Craiova 1-1.

– Etapa viitoare: Mioveni – UTA, Vâlcea – Bistrița, Bihor – U. Craiova, Olt – Metalul, Motru – ASA Tg. Mureș, CSU Craiova – Olimpia.

Picture 1

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns