Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asociația Stea a donat 60 de cărți centrului de plasament din Hurezu Mare

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Imadine de la una din editiile targului de carte
Imadine de la una din editiile targului de carte

În urmă cu câteva luni, Asociația Stea a lansat o acțiune care s-a dovedit a fi pe placul comunității locale, un târg lunar de carte menit să le ofere sătmărenilor posibilitatea de a lua o carte în schimbul unei donații modice.

Pentru că mulți sătmăreni au fost sensibilizați de faptul că din banii strânși reprezentanții asociației cumpărau produse alimentare și de igienă necesare zi de zi la centrul la care în fiecare dimineață poposesc copiii străzii, acțiunea s-a dovedit un real succes.

Foarte mulți cetățeni din Satu Mare au donat la rândul lor cărți pentru a fi valorificate de Asociația Stea. În depozitul organizației s-au strâns într-un timp destul de scurt peste 500 de titluri, volume pentru toate vârstele și pentru toate gusturile, cărți în limba română, maghiară, engleză și franceză. La final de septembrie, tinerii străzii care beneficiază de serviciile Centrului de zi al Asociației Stea au făcut o faptă bună, donând 60 de cărți Centrului de Plasament Roua din Hurezu Mare. Acțiunea a fost pusă la cale de Asociația Stea în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, de ea bucurându-se cei 48 de copii instituționalizați din Hurezu Mare. Diana Bretan – responsabil pe partea de strângere de fonduri în cadrul Asociației Stea – ne informează că la Hurezu au ajuns cărți pentru copii cu vârsta între 5 și 19 ani< “Am donat și dicționare, cărți de analize literare, istorie, literatură, volume necesare copiilor din ciclul gimnazial și liceal”. Sătmărenii care mai vor să doneze cărți sunt așteptați la Asociația Stea pe Bulevardul Octavian Goga nr. 14. Acestea vor ajunge tot în centrele de plasament și casele de tip familial, acolo unde e nevoie de ele.

Porivit directorului adjunct al DGASPC Satu Mare, Eugenia Ardelean, “este nevoie de cărți pentru copiii și tinerii instituționalizați, fie cărți de colorat sau de citit, lecturi pentru copii din ciclul primar, gimnazial sau liceal. Vrem să dotăm bibliotecile din centrele de plasament, iar acești copii și tineri să aibă posibilitatea să citească nu de pe internet, ci cartea propriu-zisă. De asemenea, avem nevoie de cărți și pentru căminul de bătrâni. De ce să nu le dăm și vârstnicilor posibilitatea de a-și petrece timpul în mod plăcut?”.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns