Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Profesor universitar dr. Rumelia Koren a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad

Profesor universitar dr. Rumelia Koren, personalitate marcantă a vieţii academice, medicale şi ştiinţifice a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad
În Aula "Vasile Lucaciu" a Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Satu Mare a avut loc ieri, 4 octombrie ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, prof.univ.dr. Rumelia Koren, distinsă personalitate academică, profesor  la Universitatea din Tel Aviv, preşedintele comitetului ştiinţific al Zilelor Medicale Sătmărene .
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

 

Profesor universitar dr. Rumelia Koren, personalitate marcantă a vieţii academice, medicale şi ştiinţifice a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad
Profesor universitar dr. Rumelia Koren, personalitate marcantă a vieţii academice, medicale şi ştiinţifice a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Vasile Goldiş Arad

 

În Aula “Vasile Lucaciu” a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Satu Mare a avut loc ieri, 4 octombrie ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa, prof.univ.dr. Rumelia Koren, distinsă personalitate academică, profesor  la Universitatea din Tel Aviv, preşedintele comitetului ştiinţific al Zilelor Medicale Sătmărene .

 

 

La prestigiosul eveniment academic a luat cuvântul prof. univ. dr. Gabril Ardelean, prorectorul Universtităţii de Vest Vasile Goldiş, filiala Satu Mare, prof. univ. dr. Coralia Adina Cororaci, Rector al Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad,prof. univ. dr. Anca Hermenean, prorector pentru Relaţii Ştiinţifice Internaţionale, proiecte europene, granturi ale UVVG. Au onorat invitaţia de a fi prezenţi la eveniment membri ai comisiei de analiză şi evaluare, medici sătmăreni, cadre didactice, studenţi, masteranzi, prieteni.

 

 

Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci  a subliniat că “Prof. univ. dr. Rumelia Koren, deşi stabilită în urmă cu aproape trei decenii în  Israel, a reprezentat cu cinste, pretudindeni şi permanent, şcoală de medicină din România”. De asemenea, s-a arătăt că lista lucrărilor ştiinţifice şi a demersurilor în slujba medicinii, a sănătăţii publice, o consacră ca patolog de talie mondială.

 

 

Dr. Rumelia Koren a primit acest înalt titlu ca recunoaştere şi preţuire a bogatei activităţi ştiinţifice şi culturale pe care a desfăşurat-o şi o realizează în continuare în Satu Mare.  Prof. univ. dr. Rumelia Koren este şi redactorul  şef al revistei “Conexiuni Medicale” aparţinând Colegiului Medicilor din Satu Mare, o publicaţie recunoscută şi apreciată la nivel naţional şi internaţional.

 

 

De asemenea conducerea universităţii şi-a exprimat deosebita onoare de a o avea pe dr. Rumelia Koren în comunitatea academică şi totodată de a se număra printre laureaţii acestui onorant titlu.
După decernarea titlului, prof. univ. dr. Rumelia Koren a prezentat un studiu al medicinei genurilor.

 

 

Prin activitatea laborioasă pe care a desfăşurat-o de-a lungul carierei, prof. univ. dr. Rumelia Koren reprezintă un nume de referinţă în sfera anatomopatologiei.  O serie de metode noi de  lucru în patologie poartă marca Koren. Activitatea  ştiinţifică  pe care o desfăşoară vizează aprofundarea studiilor patologice, prognozarea unor tumori maligne şi elaborarea unor metode noi de lucru în patologie. Deţine o activitate laborioasă, cu peste 130 de articole publicate, citate în literatură de aproximativ 2700 de ori, 69 de abstracte/rezumate ale lucrărilor prezentate în forumuri naţionale şi internaţionale, coordonarea lucrărilor a 19 tineri cercetători. Activitatea şi contribuţiile aduse medicinei i-au fost răsplătite cu numeroase premii academice şi profesionale, fiind membră a unor prestigioase societăţi profesionale.

 

 

De naştere din Fălticeni, prof. univ. dr. Rumelia Koren s-a căsătorit şi a lucrat o vreme la Satu Mare, unde a pus bazele secţiei de anatomopatologie de la Spitalul Judeţean Satu Mare. Cu toate că de mai bine de 30 de ani, trăieşte în Israel, a rămas cu inima alături de colegii medici sătmăreni, dovadă şi implicarea în promovarea revistei “Conexiuni Medicale” şi a  Zilelor Medicale Sătmărene şi mai nou în dezvoltarea unei relaţii de colaborare cu Universitatea de Vest “Vasile Goldiş”.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns