Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Asociaţia Stea a organizat o serie de acţiuni de promovare a valorilor civice

La finele concursului sportiv Fundatia Fara s-a clasat pe locul intai
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
La finele concursului sportiv Fundatia Fara s-a clasat pe locul intai
La finele concursului sportiv Fundatia Fara s-a clasat pe locul intai

Vineri, 4 octombrie, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale ‘’Bălcescu – Petofi’’ a avut loc o competiţie sportivă organizată de tinerii străzii care frecventează Centrul de zi al Asociaţiei Stea Satu Mare.

Evenimentul a făcut parte din cadrul proiectului pentru promovarea valorilor civice, un proiect susţinut de organizaţile francez La Voix de l’Enfant şi Solidarite Enfance Roumanie. Potrivit reprezentantului Asociaţiei Stea, Bogdan Pintea, prin acest gen de întâlniri se doreşte ca tinerii străzii să aibă ocazia să transmită în comunitatea în care trăiesc mesaje de toleranţă, solidaritate şi antidiscriminare.

La concursul sportiv s-au înscris alături de Asociaţia Stea, echipe de la asociaţiile nonguvernamentale Freres Europa, Fara România Filiala Foyer Satu Mare şi echipa Consiliului Elevilor de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu. Competiţia a durat două ore, iar cele patru echipe au arătat ce pot face pe teren. În final, iată câştigătorii< locul I echipa Fundaţiei Fara România, locul doi – echipa Consiliului Elevilor, secondată de echipa de la Freres Europa. Participanţii au primit diplome şi medalii.

Duminică, în cadrul aceluiaşi proiect de promovare a valorilor civice, tinerii Asociaţiei Stea au pus în scenă un spectacol de teatru la Grădiniţa din Mădăras. Spectacolul a fost intitulat sugestiv ‘’Viaţa în stradă‘’, iar piesa a fost scrisă chiar de copiii străzii.

 

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns