Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Liderul Bilderberg, grupul financiar care conduce lumea din umbră, a venit la Bucureşti

Viconte Étienne Davignon a fost invitat de Mugur Isarescu
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Viconte Étienne Davignon a fost invitat de Mugur Isarescu
Viconte Étienne Davignon a fost invitat de Mugur Isarescu

Viconte Étienne Davignon, liderul Grupului Bilderberg, se află în România, urmând să se întâlnească joi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Liderul misteriosului grup financiar asimilat unui guvern din umbră al lumii, care a aterizat la Bucureşti miercuri după-amiază, va fi primit de dimineaţă la Palatul Cotroceni, ulterior având programat un discurs la celebrarea a 20 de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Române pentru Clubul de la Roma.

Étienne Davignon a venit la invitaţia lui Mugur Isărescu, inclus şi el pe lista membrilor Clubului de la Roma şi în grupul Bilderberg, şi va avea, în România, inclusiv câteva întâlniri private, scrie Gandul.

Vicontele Davignon conduce unul dintre cele mai influente grupuri ale oamenilor politici şi de afaceri din lume, o comunitate elitistă pe seama căreia este pusă ideea trecereii la moneda euro sau la piaţa unică europeană. Din grupul Bilderberg fac parte aproximativ 180 de personalităţi ale lumii, de la bancheri (Paul M. Achleitner, Deutsche Bank AG, , Klaas H.W. Knot, President, De Nederlandsche Bank, Enrico Cucchiani, CEO, Intesa Sanpaolo SpA), importanţi jucători în afaceri (Jeff Bezos, fondator şi CEO, Amazon.com, Jean François van Boxmeer, CEO, Heineken, Thomas Enders, CEO, EADS, Peter Löscher, CEO, Siemens AG, Jean-Dominique Senard, CEO, Michelin Group), profesori universitari de la Oxford, Stanford sau London Business School, până la politicieni precum Christine Lagarde, fostul ministru francez şi actual preşedinte FMI, fostul premier francez Francois Fillon, preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso, ministrul suedez de Externe Carl Bildt, ministrul suedez de Finanţe, Anders Borg sau ministrul danez de Finanţe Bjarne Corydon, ministrul spaniol al Economiei Luis de Guindos, fostul premier italian, Mario Monti, Mark Rutte, prim-ministrul Ţărilor de Jos sau la figuri precum Prinţesa Beatrix a Olandei, care i-a cedat tronul fiul său.

Membrii grupului Bilderberg se întâlnesc anual, în lunile mai sau iunie, alternativ, în 50 de ţări din Europa sau America, reuniunile fiind prezentate, datorită caracterului lor secret, ca semioculte.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

2 comentarii

  1. Săptămana Europeană a Democraţiei este un eveniment european organizat anual pentru a promova valorile civice şi practicile democraţiei în rândul cetățenilor europeni. În această săptămână sunt programate activităţi şi evenimente prin care se urmăreşte îmbunatăţirea cunoştintelor cetăţenilor cu privire la modul de acţiune al autorităţilor şi informarea despre oportunităţile disponibile pentru participarea la procesul de luare a deciziei la nivel local.

    În cadrul acestei săptămâni, Consiliul local al municipiului Arad a organizat o dezbatere cu tema „Democraţia locală în România, dezvoltare prin parteneriat” care a avut loc în data de 10 octombrie 2013 în Sala festiva a Palatului Administrativ din Arad.

    Elevii de clasele a XI-a şi a XII-a de la patru licee arădene – Colegiul Economic Arad, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” şi Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” – au fost invitaţi să participe, în zilele de 15, 16 şi 17 octombrie 2013, la prezentări, dezbateri şi concursuri pe teme europene, organizate de Primăria Municipiului Arad în colaborare cu Asociaţia „Educatio”. Vineri, 18 octombrie, cu începere de la ora 10,30, Sala „Ferdinand” a Palatului Administrativ găzduieşte o dezbatere pe tema cetăţeniei europene active, la care vor participa câte cinci elevi selectaţi din cele patru licee, împreună cu profesorii lor, precum şi reprezentanţi ai unor organizaţii neguvernamentale.

    Activităţile Săptămânii europene a Democraţiei Locale se desfăşoară anual în jurul zilei de 15 octombrie, aleasă ca tribut adus Cartei europene a Autonomiei Locale, deschise spre semnare la acea dată, în anul 1985.

    Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale îşi propune să contribuie la promovarea unei culturi participative, prin implicarea mai activă şi mai responsabilă a cetăţenilor în viaţa comunităţii, precum şi la creşterea încrederii cetăţenilor în reprezentanţii aleşi, în organismele şi instituţiile de conducere, prin încurajarea participării la un proces de luare a deciziilor mai deschis şi mai transparent.

    În perspectiva alegerilor europarlamentare din anul 2014, ediţia din anul 2013 a Săptămânii europene a Democraţiei Locale are ca temă centrală „Cetăţenia activă prin participare la vot, transmitere de informaţii şi implicare”şi se concentrează pe implicarea tinerilor în viaţa publică.

    Municipiul Arad se alătură pentru prima oară acestei iniţiative în acest an, organizând Săptămâna Europeană a Democraţiei Locale în calitate de membru al Clubului Primarilor de la Strasbourg şi ca partener în cadrul proiectului „Oraşe pentru tine, oraşe pentru Europa” (“Cities for you. Cities for Europe”, acronim CT4EU), finanţat din fonduri ale Uniunii europene prin Programul „Europa pentru cetăţeni”, Acţiunea 1 – Cetăţeni activi pentru Europa.

  2. Gala „Luminătorii satelor”, la a III-a ediţie ??

    ? Ce inseamna cuvintele in maghiara din partea de jos a afisajului postat in gazeta de vest ??
    Sunt roman si vreau sa inteleg ce se intampla,fiind vorba de bani publici !!!

    “Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare.” !!!

Lasă un răspuns