Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Consumul de brocoli are efecte benefice asupra artrozei

Brocoli
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

10171319-1730810434Consumul de legume din familia cruciferelor, îndeosebi de brocoli, are efecte benefice asupra artrozei, relatează Agerpres.

Această proprietate este legată de sulforafan, compus eliberat în organism după consumarea acestui tip de legume, printre care se numără varza (verde, roşie sau creaţă), varza de Bruxelles, conopida, napii, ridichiile şi mai ales brocoli. 

Cercetători de la Universitatea East Anglia (Norwich) au făcut experienţe pe cartilagii de articulaţii umane, ţesuturi de bovine şi şoareci hrăniţi cu alimente bogate în sulforafan. Rezultatele tuturor testelor au arătat că această substanţă, prin acţiunea asupra enzimelor şi altor proteine de mare risc, blochează procesul de distrugere a cartilagiilor, ţesutul care constituie prima ţintă a artrozei. 

În prezent se desfăşoară teste pe pacienţi afectaţi de aceasă boală pentru a se vedea cum se pot integra legumele crucifere (brocoli) în regimul acestor persoane. Studiul atrage atenţia asupra unei virtuţi suplimentare a sulforafanului pentru sănătate pentru că se cunoşteau deja proprietăţile sale anti-canceroase şi anti-inflamatoare.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns