Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Soţia premierului Ponta denunță în plenul PE “ipocrizia” PDL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Eurodeputata PSD Daciana Sârbu, soţia premierului Ponta, a denunțat luni seară, în plenul Parlamentului European (PE), la Strasbourg, faptul că eurodeputații PDL au votat în plen împotriva unor amendamente privind impunerea unor condiții superioare de siguranță pentru explorarea și exploatarea gazelor de șist, susținând pe de altă parte la București cauza protestelor împotriva acestor activități.

‘Gazele de șist sunt o temă importantă a UE, care privește atât protecția mediului, cât și dezvoltarea economică și facturile populației. Am avut recent ocazia să participăm la îmbunătățirea legislației de mediu privind gazele de șist. Am reușit să adoptăm obligativitatea studiilor de evaluare a impactului de mediu atât în cazul explorării, cât și în cazul exploatării, astfel încât orice operațiune să se desfășoare în condiții de maximă prudență și siguranță pentru mediu și pentru oameni’, a declarat Daciana Sârbu în cadrul procedurii intervențiilor de un minut.

Potrivit Agerpres, ea a precizat că s-a numărat printre inițiatorii amendamentelor ce au introdus ‘această obligativitate strictă’ și că ‘mulți colegi de la PDL au votat împotriva acestora, adică au refuzat să susțină măsuri sporite de siguranță și protejare a mediului pentru proiectele de gaze de șist’.

‘Pe de altă parte, la București tot aceștia susțin cu ipocrizie cauza protestelor împotriva explorării și exploatării, sperând probabil că nimeni nu va sesiza diferența dintre votul oficial de la Strasbourg și discursul mincinos de acasă’, a conchis eurodeputata PSD.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns