Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Sătmărenii au câștigat meciul cu bihorenii și au urcat pe locul patru în clasament

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

FC Olimpia – FC Bihor 2-0 (1-0)

olimpiaOlimpia a obținut toate cele trei puncte puse în joc în disputa cu FC Bihor Oradea. A fost o victorie meritată, dar obținută greu după un joc care a avut două părți distincte ca aspect.

O primă repriză în care, chiar dacă a marcat, Olimpia a evoluat slab, fiind dominată de formația din Oradea. A doua repriză însă a fost una în care sătmărenii au dominat categoric în care și-au creat 3-4 mari ocazii de gol din care una a fost transformată în gol.

Sătmărenii au deschis scorul în minutul 16 când Gavrilescu a centrat de pe dreapta, Dragoș a întors balonul cu capul la marginea careului mic de unde Feier a marcat cu o lovitură de cap. A urmat apoi un șut centrare a lui Iuhas, scos de sub bară de portar, după care a venit căderea inexplicabilă al jucătorilor Olimpiei care au cedat teren, s-au retras în apărare permițând oaspeților să atace și să își creeze 3 mari ocazii de gol. Din fericire pentru Olimpia, Șuta a avut intervenții bune în fața lui Lukacs sau atacantul orădean a ratat cu poarta goală.

În repriza secundă sătmărenii au jucat altceva, în viteză, mult mai combinativ și în consecință au venit ocaziile ratate însă de Feier, Dragoș, Villand (bară). A venit și golul, în minutul 64 când, după o centrare a aceluiași Gavrilescu, Villand a marcat imparabil, sub transvesală, cu un șut de la 20 de metri. Ultimele 5-6 minute au aparținut oaspeților dar același Lukacs n-a reușit să înscrie golul de onoare al bihorenilor.

Ar mai fi de precizat că Tibi Csik a început meciul cu o formulă inedită de echipă. Dacă apărarea a rămas neschimbată, Csik a modificat radical linia mediană și atacul. De la mijloc, din motive diferite au lipsit Schwarckopf și Zsiga iar din atac Bujor și Lemac. Schwarckopf a ajuns în tribună pentru că a fost răcit și a făcut febră cu o zi înainte de meci, Lemac a fost suspendat iar Bujor, cu mâna în gips, a luat loc pe banca de rezerve. Apoi, surprinzător, Ervin Zsiga, una din vedetele echipei, a început meciul pe bancă. Csik aluat această decizie din cauza randamentului mai slab al mijlocașului sătmărean în etapele scurse până acum.

– Olimpia: Șuta – Muntean, Bălău, Ene, Iuhas, Gavrilescu (68 Zsiga), Micaș, Villand, Kinczel, Dragoș (82 Marinaș), Feier (78 Hanus).

Tibi Csik se gândește numai la victoriicsik

După meci, antrenorul Tiberiu Csik nu și-a ascuns satisfacția pentru acest nou succes al Olimpiei.

„Sunt mulțumit de rezultat și de faptul că am reușit să marcăm. Toată săptămâna am vorbit numai de victorie. Am avut o primă repriză mai modestă, dar băieții și-au revenit în partea a doua. Am discutat cu ei la pauză și, după cum au jucat în ultima parte, se pare că au înțeles mesajul meu. E victoria lor, e meritul lor. Cei de la Bihor au avut și ei momente bune, puteau marca în două trei rânduri. Dar am reușit să scăpăm fără gol și e foarte important că am marcat și am avut și ocazii”, a declarat Tiberiu Csik.

“Olimpia a meritat să câștige” spune antrenorul bihorean

„Este o victorie meritată a Olimpiei. Speram să plecăm neînvinși de la Satu Mare, dar nu am repetat jocul bun de acasă, nu am fost organizați, dar am pierdut din nou pe o tranziție negativă. Echipa gazdă a fost mai deșteaptă și a speculat erorile majore comise de de apărătorii mei. Olimpia are jucători mai experimentați, au așteptat să greșim iar când am făcut-o, ne-au pedepsit”, a declarat antrenorul formației FC Bihor, Gheorghe Ghiț.

Victorie dedicată lui Dumitru Munteanu

dumitru

Chiar în ziua meciului, fundașul dreapta al Olimpiei, Dumitru Munteanu și-a sărbătorit ziua onomastica. După meci, Dumitru Munteanu a fost sărbătorit de colegi care i-au oferit un tort special în formă de teren de fotbal, i-au cântat un “La Mulți Ani”și i-au dedicat victoria. Mai mult, în minutul 88, colegii de echipă i-au oferit lui Mitru ocazia să execute o lovitură liberă de la 20 de metri din care ar fi putut înscrie. Dar șutul fundașului sătmărean, care a evoluat bine pe tot parcursul meciului, a trecut la o palmă de vinclu.

Picture 1

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns