Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Halele de lactate din două pieţe sătmărene au fost renovate din temelii

Primarul Coica discuta cu oameni in piata mica
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

inaugurare poza grup

Începând de marţi, 29 octombrie 2013, producătorii de lactate din judeţ care îşi valorifică marfa în Piaţa Someş şi în Piaţa Mică din municipiul Satu Mare au parte de condiţii europene în halele în care îşi desfăşoară activitatea.

Cele două hale de lactate au fost reabilitate, modernizate şi îi aşteaptă pe cumpărături cu cele mai bune condiţii.

 

Condiţii de siguranţă alimentară

 

Prima hală inaugurată este cea din Piaţa Someş. La inagurare au participat primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, city managerul Dan Băbuţ Domuţa, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare, dr. Dumitru Pintea, şeful Administraţiei Domeniului Public, Cristian Bozai şi specialiaşti implicaţi direct în renovarea şi modernizarea celor două hale de lactate. Primarul Dorel Coica declară că este mulţumit de tot ceea ce s-a realizat în cele două pieţe, fiind o situaţie de normalitate ca agenţii economici să îşi poată vinde produsele în condiţii de siguranţă alimentară şi ca sătmărenii să meargă la cumpărături şi să aibă parte de condiţii foarte bune într-o hală care corespunde din toate punctele de vedere, o hală la standarde europene.

 

Producătorii se declară mulţumiţi de ceea ce s-a făcut

 

La hala din Piaţa Someş a fost construit un grup sanitar, un vestiar, pereţii au fost placaţi cu rigips e interior, au fost montate tavane false din plăci de gips carton, geamurile exterioare ale halei sunt din termopan, iar instalaţia de apă, cea electrică şi caalizarea au fost refăcute. Au fost făcute şi vopsitorii la interior şi exterior, la pereţi şi la tavane, hala are aer condiţionat, e dotată cu chiuvete şi boiler, toalete, iar placarea pereţilor s-a făcut cu tablă din oţel galvanizat. În hală s-a turnat o pardoseală epoxidică. Suprafaţa acestei hale este de aproximativ 140 de metri pătraţi. Toate lucrările, aşa cum informează cei prezenţi, au fost făcute în decurs de trei săptămâni. Producătorii care îşi comercializează începând de miercuri, 30 octombrie, laptele şi brânzeturile în această hală ne-au mărturisit că sunt bucuroşi că vor avea parte de un loc de muncă atât de curat şi de bine pus la punct. Am discutat la faţa locului cu producători din Decebal, din Apateu, oameni simpli care aşteptau de ceva vreme o hală atât de bine pusă la punct. Majoritatea vin de mai bine de 15 ani, unii chiar de 17, pentru a-şi vinde lactatele în Piaţa Someş. Valoarea lucrărilor efectuate la hala de lactate din Piaţa Someş se ridică la 64.405 lei, cu TVA inclus.

 

În Piaţa Mică a fost mărit spaţiul destinat comercializării lactatelor

Coica discuta cu oameni in piata mica

O investiţie mare s-a făcut şi în Piaţa Mică din municipiu, unde până acum laptele şi produsele lactate erau vândute la geam. Conform normelor europene, aceste produse trebuie vândute din vitrina frigorifică direct, iar cumpărătorul trebuie să păşească în hală. Astfel, în Piaţa Mică a fost ceva mai mult de lucru pentru a se ajunge ca în momentul de faţă să existe o hală foarte bine pusă la punct, iar asta prin mărirea spaţiului destinat comercializării. Totodată, hala are şi un grup sanitar, un vestiar, geamuri exterioare termopan, pereţi izolaţi pe exterior, tavan refăcut. De asemenea, în hala din Piaţa Mică s-a refăcut şi instalaţia electrică, de apă şi canalizare şi a fost monntat un aparat de aer condiţionat. Contravaloarea lucrărilor făcute la Piaţa Mică este de peste 70.081 lei cu TVA inclus. Şi la Piaţa Mică am discutat cu comercianţii de lactate, în timp ce îşi pregăteau vitrinele frigorifice pentru a începe activitatea de miercuri în incinta noii hale. Sunt mulţumiţi de condiţiile care le-au fost create şi sunt siguri că şi cumpărătorii vor fi la fel de satisfăcuţi în momentul în care vor veni la piaţă la cumpărături.

 

Vineri s-ar putea deschide şi hala din Piaţa Mare

 

Reprezentantul Direcţiei Sanitar Veterinare, dr. Dumitru Pintea, ne-a informat că la Direcţie sunt înregistraţi 59 de producători de lapte şi produse lactate pentru Piaţa Someş, 22 pentru Piaţa Mică, 95 pentru Piaţa Mare şi 47 pentru piaţa din Micro 17. “Direcţia Sanitar Veterinară a urmărit lucrările de modernizare a halelor din cele trei pieţe< Someş, Piaţa Mică şi Piaţa Mare, a fost făcută o ante-verificare la finele săptămânii trecute. Sunt foarte mulţumit de felul în care arată halele. În Piaţa Mare sperăm ca vineri cel târziu să se deschidă hala de lactate şi să eliberăm autorizaţia de funcţionare, cum am eliberat azi (n.r. marţi, 29 octombrie) pentru cele două pieţe”, spune reprezentantul DSV Satu Mare.

În ambele pieţe investiţiile s-au făcut din bugetul Administraţiei Domeniului Public Satu Mare cu sprijinul Primăriei.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

  1. Temelia,conf.DEX,este partea inferioara a unei constructii,coloane,etc,si este un cuvant de origine slava.Deci a renova ceva din temelii,inseamna a darama si a reconstruii pe temelia ramasa o construcite noua.Informatia furnizata de d-voastra nu este adevarata.

Lasă un răspuns