Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

12 primării şi 19 şcoli se implică în campania de plantări

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

plantariŢinând cont de reuşita campaniei de plantare de puieţi iniţiată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare, Consiliul Judeţean Satu Mare şi Direcţia Silvică Satu Mare din primăvara anului 2013 când s-au plantat un număr de peste 6190 de puieţi şi în toamna acestui an, în perioada 1 – 30.11.2013, aceiaşi echipă de organizatori va demara o amplă campanie de plantare care va avea ca scop creşterea suprafeţelor plantate cu arbori, atât în intravilanul cât şi în extravilanul localităţilor de pe raza judeţului Satu Mare.

În urma solicitărilor transmise către primării şi instituţiile de învăţământ din judeţ în vederea implicării în această campanie, şi-au manifestat dorinţa de implicare până la ora actuală 12 primării şi 19 instituţii de învăţământ de pe raza judeţului Satu Mare, care doresc să planteze aproximativ 23.643 puieţi de stejar pedunculat, stejar roşu, frasin, paltin, plop, gorun, salcâm. Materialul săditor, respectiv puieţii de arbori vor fi asiguraţi de către Consiliul Judeţean Satu Mare iar asistenţa tehnică de către Direcţia Silvică Satu Mare prin Ocoalele Silvice aferente localităţilor unde se va desfăşura plantarea de puieţi.

Având în vedere că Direcţia Silvică Satu Mare pune la dispoziţie circa 100.000 de puieţi (majoritatea fiind puieţi de stejar pedunculat), organizatorii solicită implicarea unui număr cât mai mare de autorităţi publice locale în campania de plantare, astfel realizându-se o valorificare eficientă a materialului săditor.

Paralel cu acestă acţiune, în cadrul Proiectului ”Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” finanţat prin MMSC în comunele Crucişor şi Mediesul Aurit se vor planta 50.000 puieti salcâm (puieţi asiguraţi de MMSC).

 

Prin aceste acţiuni de plantări preconizate în care se vor implica peste 1500 de voluntari alături de angajaţi ai instituţiilor organizatoare se urmăreşte dezvoltarea în sufletele comunităţii sătmărene a dragostei pentru pădure, cât şi conştientizarea necesităţii ocrotirii şi apărării codrului românesc.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. “12 primării şi 19 şcoli se implică ..”

    Care sunt primariile si scolile ??
    De ce nu dati stirea exacta ?
    Eu as vrea sa stiu unde ,exact, se planteaza .
    Dorim sa monitorizam aceste plantatii din bani publici si sa vedem soarta lor….

  2. Un straf de lemne costa binisor, daca secuii au taiat padurile si au vandut lemnele inseamna ca acestia acum sunt foarte bogati. Dar se poate constata ca nu e asa. E o rautate sa-i acuzi pe toti de acest lucru. Aceasta initiativa e laudabila iar pe de alta parte cand plantezi un pom nu te gandesti la scandura care va iesi din el sau la hotul de lemne care-l va taia.

    ……………………………….
    Omul bun şi pomul copt,
    Ăştia n-or avut noroc.
    ………………………………..

Lasă un răspuns

INCENDIU ÎN LAZURI

Tractor în flăcări

Luni, 14.08.2023, în jurul orei 14:30 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la un utilaj agricol (tractor) în localitatea Lazuri.