Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Din ianuarie 2014 poliţiştii locali verifică dacă sătmărenii au sau nu asigurare obligatorie pe locuinţă

La întâlnirea cu presă au participat și Adrian Balaj - șef Birou Prestații Sociale în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare și directorul Poliției Locale, Ioan Precup
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Conf Coica-Balaj-Precup

Miercuri, 30 octombrie 2013, primarul municipului Satu Mare a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă o serie de informaţii de actualitate pentru locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ.

La întâlnirea cu presă au participat şi Adrian Balaj – şef Birou Prestaţii Sociale în cadrul Serviciului Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi directorul Poliţiei Locale, Ioan Precup.

 

Numere de ordine pentru beneficiarii de alimente de la UE

 

Reprezentantul SPAS Satu Mare, Adrian Balaj, a informat în deschiderea conferinţei că procedura de distribuire a alimentelor de la Uniunea European începe luni, 4 noiembrie 2013. SPAS Satu Mare a fost ajutat şi anul acesta de Primăria municipiului cu spaţiul de depozitare şi distribuire a produselor alimentare, astfel că beneficiarii de alimente de la UE sunt aşteptaţi de săptămâna viitoare în aceeaşi locaţie ca anul trecut, în Micro 14 pe Aleea Jiului nr. 64. Şi Poliţia Locală va da o mână de ajutor la distribuire, în sensul că va asigura ordinea şi se va ocupa de eliberarea numerelor de ordine în fiecare dimineaţă. “Zilnic vom elibera câte 200 de numere de ordine pentru a evita aglomerarea. Produsele vor fi ambalate în saci transparenţi, astfel că beneficiarii vor putea vedea cantitatea şi tipul produsului primit. Se va distribui de la două ghişee simultan, fiindcă încercăm să servim toate categoriile sociale în acelaşi timp”. Adrian Balaj anunţă şi că deşi se dorea demararea procedurii în momentul în care sunt toate cele nouă produse în depozit, asta nu se mai putea amâna în condiţiile în care mierea lipseşte< “Din informaţiile noastre e returnată către APIA fiindcă au fost constatate unele nereguli legate de compoziţie”. Alimentele de la UE pot fi ridicate de luni până joi de la 8.30 la 14, iar vinerea de la 8.30 la 13. Primarul Dorel Coica mai informează că la bunul mers al activităţii de distribuire au fost angajaţi ca zilieri patru beneficiari de la Adăpostul de noapte. Edilul Sătmarului roagă sătmărenii care nu se regăsesc pe liste să se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a fi trecute ca persoane în căutarea unui loc de muncă şi pentru a putea primi alimente de la UE pe listele suplimentare.

 

Primarul Dorel Coica vrea să elimine concurenţa neloială

 

O altă temă abordată în cadrul conferinţei de miercuri a fost cea referitoare la vânzătorii ambulanţi de coroane şi flori, acum când mai sunt câteva zile până la pomenirea morţilor. “Sunt foarte mulţi vânzători ambulanţi de flori şi coroniţe în jurul pieţelor, vând din maşini, în timp ce florarii din pieţe, care plătesc taxe şi impozite pentru ceea ce fac, nu îşi vând marfa. Vreau să eliminăm concurenţa neloială! Vom urmări asta de-acum înainte pentru că nu este corect ca producătorii care îşi achită dările către bugetul local să nu îşi poată desfăşura activitatea”, a declarat primarul Dorel Coica. Edilul a tras un semnal de alarmă către proprietarii de tractoare, camioane, microbuze, să nu îşi mai lase vehiculele prin municipiu, blocând accesul celorlalţi participanţi la trafic în spaţiile lor sau distrugând trotuare şi spaţii verzi< ” În faţa bisericii de pe strada Bariţiu o benă lăsată câteva zile la rând a distrus asfaltul. Era o maşină cu proprietar din Negreşti care ne-a distrus nouă trotuarul. Avem la Satu Mare autobaze, autogări private, să plătească şederea acolo fiindcă nu mai permitem parcarea ilegală pe raza municipiului. La fel e şi în 14 Mai unde noapte de noapte o maşină mare de Maramureş distruge ghivecele de flori”. Şeful Poliţiei Locale spune că în aceste cazuri amenda e cuprinsă între 200 şi 500 de lei.

 

O amendă mai mare ca valoarea poliţei

 

Amendă riscă şi sătmărenii care nu îşi încheie asigurarea obligatorie a locuinţei. Din prima zi lucrătoare a lunii ianuarie 2014, Poliţia Locală Satu Mare va avea o secţie specială care se va ocupa de verificarea acestui aspect. Sătmărenii care nu au asigurare obligatorie pe locuinţă pot primi o amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei, amendă care nu e ca altele, adică nu se poate plăti jumătate în primele 48 de ore. Amenda e mai mare decât valoarea poliţie de asigurare.

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

12 comentarii

  1. mai PRECUP doar nu te-ai fofilat si esti deja Director la gardienii publici, l-ai lucrat pe Gazdac, mai faci exces de zel pentru preamarire pentru a-ti ,,luxa” fosti colegi de suferinta utand de unde ai plecat,,dar Dumnezeu are randuielile Lui, nu bate cu bata, ,,Machiavelli, citat,,DA-I OMULUI PUTERE, PENTRU AI AFLA CARACTERUL”

  2. umbla vorba prin targ ca un primar care vrea sa para caritabil pentru prostime si nevoiasi, in miza pt. voturi viitoare, distribuie gratuit medicamente, cica pt. ai ajuta, numai ca acestea SUNT EXPIRATE,,,ATENTIE!!! EXPIRATE!!!iar OPC bineinteles ca nu are sange in instalatie, cu toate ca detine informatii, in SM nu avem un BERBECEANU, cu sange in instalatie, care sa bage pumnul in gura la ,,gunoaie” si asta ca barza neagra in mioritica tara RO, dar si asta a fost MAZILIT, ca exemplu pt. altii care intamplator ar avea curajul de a mai face pe CORADO CATANI, asa ca POPOR INGRAT , TU DORMI IN PACE , POLITICIENII-NCET ,, TE FACE “!!!!!!!!!!

  3. S-ar putea sa fie amendati tot aceia care au polite de asigurare incheiate. Adica, cetateanul si-a incheiat polita de asigurare si este plecat in strainatate, vine politistul la el acasa si cum nu-l gaseste si cum el nu stie sa-l caute in vreo baza de date ii si administreaza o amenda. Corect ar fi sa fie amendati toti acei ca nu au, nu numai cei pe care ii controleaza politia locala. Daca era o taxa in locul acestei asigurari mai intelegeam dar asa nu prea inteleg de ce trebuie dat unor asiguratori niste bani cand ei se codesc sa incheie polite de asigurare la toti cei care au locuinte? Unde scrie in lege ca esti obligat sa inchei polita de asigurare obligatorie?

  4. Prea multe drepturi au politistii locali.
    Pe langa faptul ca ies in strada si dau amenzi dupa capul lor, mai ales in circulatie (nu mai inteleg atunci de ce mai exista politia rutiera), astia nu au studii pentru a da amenzi oameni buni!!! sunt fosti gardieni publici! ce drept au ei de a amenda persoanele. DOAR POLITIA NATIONALA AR TREBUII SA AIBA DREPT DE A AMENDA, NU GARDIENII!!!
    Acuma le mai dau drepturi si mai multe.
    Maine-poimaine o sa devina si astia politisti nationali fara studii si uite asa se duce pe rapa Romania!

  5. Cutremure in Satu Mare nu vor fi, alunecari de teren nu au cum sa fie, inundatii cu acest dig nu au cum sa fie. Bani aruncati degeaba. Eu sper ca se vor lua bazele de date si nu-ti vor bate la usa tot felul de tipi, unii cu treaba si altii cu dupa hotii. Cei de la asigurari zic ca polita e obligatorie atunci cum de numai 4,5 % au incheiat-o?

  6. Voi l-ati ales pe acest penibil. Oltean va trebuit ?, oltean ati primit !. Cine incheie asigurari cu cei la care crapa casele datorita cutremurelor repetate provocate de vehiculele de mare tonaj care circula in oras pe strazile Aurel Vlaicu, B-dul Unirii, Lacramioarei, Baritiu, etc ?. Mai bine s-ar preocupa olteanul de drumul de centura si dupa aia de asigurari pana nu o sa fie actionata in instanta !. Sau vrea sa arunce gaina moarta in curtea politiei pt. ca acestia sa fie actionati in instanta ?. Proprietarii acestor case ar trebui despagubiti si nu amendati !.

  7. Pai daca e un abuz, daca e ilegal, nu va mai lasati calcati in picioare, români!

    Daca plecati capul in fata Statului si tremurati de frica in fata institutiilor lui, normal ca se pisa pe voi toti politicienii si toti spagarii comunisti.

    Miscarea Antitaxe da Statul in judecata pentru toate taxele ilegale: veniti alaturi de noi! Faceti greva fiscala!

    Scrieti-ne pe [email protected]. Vom angaja impreuna niste avocati curajosi (ca Florin Kovacs) si vom invinge.

    Bataia de joc a Statului a durat destul.

  8. Tov.COIca d-voastra aveti probleme mari cu capul si ar fi cazul sa faceti un consult la prietenul ENATESCU.Mai bine te-ai ocupa de oras nu sa umbli dupa cai verzi :da ce vrei sa faci savanti din tantalaii de pulitisti locali ca doar nici citi nu stiu

Lasă un răspuns