Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Procesul trichinelozei de la Foieni durează de 5 ani şi încă nu s-a terminat

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victime ale consumului de carne cu trichineloza
Victime ale consumului de carne cu trichineloza


Oamenii cer despăgubiri între 11 şi 30 mii de lei

    Joi, 31 octombrie, la Judecătoria Carei s-a reluat  dezbaterea dosarului intentat de îmbolnăviţii cu trichineloză ca urmare a consumului de preparate provenite de la Agrofieni Foieni. Dosarul a fost trimis spre rejudecare de la Curtea de Apel Oradea.

În vara anului 2008, numeroşi locuitori ai municipiilor Carei şi Satu Mare erau sideraţi. Presa anunţa că peste 400 de persoane au consumat carne şi preparate infestate cu trichineloză. Iată că după mai bine de 5 ani de la acel eveniment nedorit persoanele care s-au îmbolnăvit atunci continuă şă aştepte o soluţie din partea instanţelor de judecată.

Până la deschiderea efectivă a procesului a trecut timp.  Plângerea penală împotriva firmei menţionate este datată 29 iunie 2008. În ea este menţionat faptul că plângerea este îndreptată împotriva angajaţilor şi a medicilor veterinari SC Agrofieni SRL, cu sediul în Foieni, dar şi a celor de la Unicarm.

Se invoca neglijenţă în serviciu, zădărnicirea combaterii bolii şi falsificarea de alimente. Prin documentul care-l deţinem în copie se solicita: “săbinevoiţi a dispune începerea urmăririi penale şi strângerea de probe în vederea trimiterii în judecată a făptuitorilor”.

Motivaţia chemării în judecată

Motivaţia chemării în judecată mai menţionează: “În fapt, o parte dintre noi am achiziţionat produse din carne de porc (în special cârnat) de la magazinul din piaţa Carei, aparţinând SC AGROFIEN SRL, iar o altă parte pastă de mici de la magazinul UNICARM din aceeaşi localitate în perioada 05.05.2008-10.06.2008.

Mai multe citiţi în ediţia tipărită de vineri, 1 noiembrie, disponibilă la chioşcurile de ziare sau în ediţia electronică (abonament pdf).

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns