Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Fotograful Vasile Venig va fi comemorat la Carei

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Vasile Venig la vernisajul ultimei sale expoziţii, alături de Bogdan Georgescu
Vasile Venig la vernisajul ultimei sale expoziţii, alături de Bogdan Georgescu

Foto Club Carei și Direcția de Cultură și Sport a municipiului Carei prezintă evenimentele organizate în memoria regretatului artist fotograf, Vasile Vénig László, care vor avea loc duminică, 3 noiembrie 2013.

La ora 14.30 e programată dezvelirea plăcii memoriale de la locuința artistului, urmată de depuneri de coroane la mormântul artistului din Cimitirul Rozalia din Carei. La ora 16.00 începe simpozionul și vernisajul expoziției foto In memoriam Vasile Vénig László, organizat de Foto Club Carei în Sala Cavalerilor a castelului Károlyi.

Vasile Vénig László și-a început activitatea fotografică în 1961. Devine membru AAFR începând cu 1962. A avut o serie de expoziții în țară și peste hotare. A obținut peste 200 de premii naționale și internaționale. În 1976 obține titlul A. FIAP. A fost unul dintre fondatorii Fotocineclubului 9 Mai, prima asociație a artiștilor fotografi din Carei, care a funcționat între anii 1961 – 1989. De asemenea, la inițiativa lui s-a reînființat clubul de artă fotografică în Carei, după mai bine de 20 de ani de absență, în luna octombrie 2012. A încetat din viață la 30 mai 2013. În data de 3 noiembrie anul curent ar fi împlinit 83 de ani.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns