Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Spectacolul “Kean” a fost ultimul derulat la Sala Mare a Teatrului înaintea renovării

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Afişul spectacolului
Afişul spectacolului

    Trei tineri actori din Bucureşti au oferit un regal de teatru duminică seară la Satu Mare. “Kean”, pe texte de Sartre şi Shakespeare, pus în scenă de Adrian Titieni, asistat de Alexandru Pavel, la Teatrul Mignon din Bucureşti, a fost o demonstrație despre arta actorului, atât ca text, cât şi ca întruchipare scenică a sa.

În rolul unui renumit actor specializat în Shakespeare, chinuit de propriii demoni şi de circumstanțele economice ale meseriei sale, înconjurat de un decor evocator al gloriei sale, Mihai Nițu ne-a amintit de unele mari roluri ale genialului Daniel Day Lewis. În frumos contrapunct, cu un joc liniştit şi bine nuanțat în rolul “scutierului” lui Kean, sufleurul Salomon, a evoluat Vladimir Albu, iar Lia Gherman a reprezentat în spectacol misterul şi inima caldă a femeii dintotdeauna. Frumoasă a fost şi coloana sonoră, cu muzică de Beethoven.

A  fost ultimul spectacol înainte ca Teatrul de Nord să-şi mute activitatea în Casa de Cultură a Sindicatelor, unde se vor relua spectacolele la mijlocul lunii.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns