Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Podgorenii sătmăreni doresc să mai planteze 800-1.000 de hectare de vie nobilă

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

    Se estimează că în noul exercitiu financiar 2014-2020, odată cu reluarea programului de reconversie în viticultură sătmărenii sunt intersaţi de a planta între 800 şi 1.000 de hectare.

În perioada 2007-2013, pe seama Programului de reconversie a viţei de vie, acţiune susţinută financiar de Uniunea Europeană, la nivel de judeţ s-au plantat aproximativ 800 de hectare de  vie nobilă. Doi fermieri au înfiinţate peste 400 de hectare din total suprafaţă. După cum am aflat din surse ale Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Satu Mare, sătmărenii sunt interesaţi şi pe mai departe de a planta vie nobilă pe suprafeţe mari, în situaţia în care nu vor exista condiţii suplimentare restrictive.

Ioan Rus specialist în cadrul DADR Satu Mare ne-a spus că aproape toată producţia de struguri a acestei toamne este recoltată. Poate că mai sunt suprafeţe mici cu vie nobilă nerecoltate din soiuri precum Riesling de Rin şi Cabernet Sauvignon. Aceste soiuri mai târzii au fost lăsate pentru acumulare de zahăr. În aceste condiţii se scontează pe vinuri de calitate dacă vor fi respectate verigile tehnologice privind vinificaţia şi păstrarea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

1 comentariu

Lasă un răspuns