Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Blaga pune condiţii pentru a începe discuţii cu PNL. Nu e suficient să iasă din USL

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Președintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că o eventuală colaborare cu PNL în cazul în care liberalii ar părăsi USL ar putea fi luată în calcul de democrat-liberali în contextul în care PNL ar ieși din paradigma atacării instituțiilor statului.

“Ar fi, dacă nu ar rămâne în aceeași paradigmă a atacării instituțiilor statului în care se află astăzi Alianța USL. (…) Există vreo diferență de abordare între PSD și PNL față de tot ceea ce înseamnă respectul față de instituțiile statului și față de independența justiției ? Nu. Deci, dacă domnul Crin Antonescu și PNL ies mâine din Alianța USL va trebui să-i întrebăm: domne’, matale, cu partidul domniei tale, în continuare te opui Justiției în încercarea de a face dreptate ? Eu nu acuz niciun fost ministru, eu nu fac vinovat pe nimeni, dar trebuie să asigurăm accesul Justiției la actul de justiție. Aș spune că, uneori, mai rău decât PSD-ul a făcut asta PNL-ul . Atacul la Parchete, sigur acum pe primul loc este domnul prim-ministru Ponta, dar i-a ținut isonul domnul Antonescu. Este un adevăr de spus aici”, a spus Blaga, marți seara, la postul B1 Tv, întrebat despre o eventuală colaborare cu PNL, în cazul în care liberalii ar trece în Opoziție.

El a adăugat că “în acest moment, PNL nu este frecventabil nu numai prin pozițiile economice avute”, amintind și nerespectarea promisiunilor din campania electorală. “Dar au încercat mai mult. Ca tot ceea ce au realizat în vara anului trecut, în timpul încercării de uzurpare a instituțiilor statului, să rezolve, așa cum ar veni, pe sub masă, să rezolve la masa verde. La proiectul de revizuire a Constituției cine a fost vârf de lance, nu PNL ? Să vii și să propui ca noi parlamentarii români, cu onoare aproape 700, avem dreptul de a cenzura 22 de milioane de oameni în orice încercare a lor de ataca o temă pe care ei o consideră esențială pentru statul lor ? Că de asta era vorba în proiectul de revizuire”, a arătat liderul democrat-liberalilor, citat de Agerpres.

Vasile Blaga a subliniat că PDL nu-l poate ierta pe Antonescu pentru că a încercat să desființeze formațiunea democrat-liberală și a spus, în context, că și fostul premier Adrian Năstase a avut aceeași dorință în 2003-2004. ”Doar doi oameni și-au propus să desființeze formațiunea democrat-liberală. Adrian Năstase, în 2003-2004, și acum doi ani și anul trecut, Crin Antonescu. (…) Complicat ca PDL-ul să-l urmeze vreodată pe domnul Crin Antonescu”, a mai spus președintele PDL.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns