Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Descentralizarea şi bugetul pe 2014 vor fi adoptate azi în Guvern

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Victor Ponta: Există acordul politic pentru susţinerea celor două proiecte
Victor Ponta: Există acordul politic pentru susţinerea celor două proiecte

Discuţiile din cadrul Guvernului privind bugetul pe 2014 şi proiectul descentralizării au fost finalizate, a anunţat, miercuri seara, premierul Victor Ponta, precizând că l-a sunat pe liderul PNL, Crin Antonescu, pentru a fi sigur că există un acord final de susţinere politică pe cele două documente.

Cele două proiecte vor fi adoptate, joi, de Guvern.

“L-am sunat și pe Crin Antonescu, ca să fiu sigur că avem acordul final referitor și la susținerea politică a celor două documente esențiale, bugetul pe 2014 și legea descentralizării. Joi, până la ora 12,00, se finalizează documentele, se adoptă în ședința de guvern”, a afirmat premierul.

Ponta a discutat, miercuri, cu fiecare ministru în parte pentru proiectul de buget pe anul viitor.

Proiectul de buget pentru anul viitor nu prevede majorări de salarii pentru primari, dar o astfel de măsură poate fi introdusă în Parlament, în timpul dezbaterilor asupra bugetului, prin realocări de fonduri, a mai declarat miercuri seara premierul Victor Ponta.

“Am fost informat şi astăzi, la grupurile parlamentare, despre această solicitare. În dezbaterile parlamentare, dacă există anumite amendamente care acoperă ambele părţi, adică nu doar să pui nişte bani, ci şi să arăţi de unde îi iei, evident că Parlamentul este cel care decide, inclusiv pentru alte alocări. Bani suplimentari nu se pot găsi în timpul dezbaterilor parlamentare, dar realocarea este un drept suveran al Parlamentului, iar Guvernul face doar propuneri şi, eventual, după aceea, îşi spune punctul de vedere”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la “Atelierele Viitorului” organizate de PSD că primarii vor beneficia de salarii mai mari şi de schimbarea sistemului de calculare a acestora în funcţie de numărul de locuitori ai localităţilor, fiind luat în calcul şi un spor pentru fonduri europene.

Dragnea a afirmat atunci că măsurile privind salarizarea primarilor sunt cuprinse în proiectul care va modifica Legea administraţiei locale.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns