Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Tiger Woods, primul sportiv miliardar în dolari, şi-a compromis viața amoroasă

Tiger pe vremea când avea familie
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
tiger-woods-elin-sam-getty
Tiger pe vremea când avea familie

    Proverbul conform căruia cei norocoşi la jocuri nu au noroc în dragoste s-a confirmat din plin în cariera şi viața personală a marelui campion de golf Tiger Woods, un om care a revoluționat imaginea sportului său, dar care nu a ştiut să îşi gestioneze gloria şi în plan sentimental.

În materie sportivă, el a depăşit toate recordurile: cel mai tânăr câştigător de Masters, cel mai tânăr număr 1 mondial, cel mai tânăr jucător de golf care a câştigat 50 de turnee în circuitul nord-american. Însă scandalul care a dus la divorțul de mama copiilor săi, modelul suedez Elin Nordegren, i-a marcat atât moralul, cât şi încasările din publicitate.

Povestea unei iubiri terminate prost

Anunţul divorţului de fostul model suedez Elin Nordegren, în 2010, după şase ani de căsnicie, a fost o consecinţă logică a scandalului mediatic care s-a produs după dezvăluirea aventurilor extraconjugale ale celui mai bine plătit sportiv din istorie, primul cu câştiguri de peste un miliard de dolari.

Presa a scris multe rânduri despre problemele sale conjugale după accidentul de maşină de la finalul lunii noiembrie 2009. Tabloidele se ocupau doar de găsirea presupuselor numeroase amante ale sportivului. Pus la zid, el a dispărut o vreme din viața publică. apoi şi-a cerut scuze fanilor şi familiei: “Am fost infidel. Am avut aventuri. Am înşelat. Şi vina îmi aparţine în întregime”. A urmat un sezon 2010 prost pe teren, dar şi în viața personală, unde s-a concretizat divorțul la mijlocul anului 2010. “Suntem trişti că mariajul nostru s-a încheiat şi ne dorim reciproc tot ce este mai bun în viitor”, au declarat cei doi, subliniind că vor avea custodia comună a copiilor lor, Sam Alexis şi Charlie Axel.

Scandalul în care Tiger a fost implicat a dus la suspendarea mai multor contracte publicitare importante. Notorietatea lui era atât de mare, încât prăbuşirea de moment a imaginii sale a produs acționarilor companiilor asociate cu numele lui pierderi estimate între 6 şi 10 miliarde de dolari. Educat din copilărie în spiritul religiei buddhiste, Woods a mărturisit că faima şi banii câştigați uşor l-au făcut să piardă din vedere înfrânarea şi valorile spirituale şi să creadă că totul i se cuvine. După doi ani discreți, în primâvara anului curent a anunțat că se întâlneşte cu schioarea Lindsay Vonn. Tot o blondă, aşadar.

Cea mai recentă victorie de turneu a venit pentru Tiger în vară, imediat după Openul american, în turneul invitațional Bridgestone. El a participat la Openul Turciei desfăşurat săptămâna trecută la Belek, în Antalya, dar nu a reuşit să câştige, victoria revenindu-i francezului Victor Dubuisson. Totuşi, starul american s-a clasat în primii 10 la final.

O carieră amețitoare

Acest american a uimit lumea golfului în aprilie 2001, reuşind ceea ce nimeni nu mai reuşise: să devină primul sportiv ce câştigă consecutiv principalele patru turnee – US Open, British Open, USPGA în 2000 şi Mastersul în 2001.

Născut în California în 1975, Woods este fiul lui Earl, locotenent-colonel în armata americană, şi al Kultidei, născută în Thaïlanda. Părinţii săi i-au dat prenumele de Eldrick, însă tatăl său i-a spus “Tigrul” (Tiger) în semn de omagiu pentru un soldat vietnamez ce îi fusese prieten.

Earl Woods, un adevărat fan al golfului, a pus rapid crosa în mâinile fiului său. La 5 ani, Tiger apare într-o revistă de specialitate din SUA. Licenţiat la universitatea din Stanford, în apropiere de San Francisco, el a câştigat de trei ori titlul de campion al SUA la amatori, un record.

Primul său succes la un turneu major datează din 1997 la Mastersul de la Augusta. Cu insolenţa vârstei de 21 de ani, el câştigă la o diferenţă de 12 lovituri în faţa ocupantului locului doi. Anul 1997 îl încheie pe primul loc în clasament mondial, lucru pe care niciun alt jucător atât de tânăr nu-l mai reuşise.

Desemnat jucătorul anului de nouă ori, el are în total 74 de victorii în circuitul american şi deţine toate calităţile pentru a-l detrona pe americanul Jack Nicklaus, care a acumulat de-a lungul carierei 18 victorii în turneele majore. Momentan, la 37 de ani, Tiger a adunat 14 titluri de Mare Şlem şi mai are cel puțin 10 ani de carieră în față.

Apariția sa în lumea unui sport considerat conservator şi în care sportivii de culoare nu prea excelau a făcut ca popularitatea golfului, deja mare, să crească la cote nebănuite. Woods a impus un nou model de campion, tipul atletic, suplu şi îndrăzneț, fiind un catalizator pentru o nouă generație de jucători, care îi pun acum din ce în ce mai multe probleme pe teren. Cele 5 titluri majore pe care le mai are de cucerit pentru a intra în legendă vor fi greu de obținut, dar dacă recordul lui Nicklaus va cădea realizarea va fi cu atât mai importantă. Se estimează că la finalul carierei Tiger va totaliza câştiguri de peste 5 miliarde de dolari. Şi poate îşi va găsi şi perechea.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns