Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Antonescu anunţă că relaţia PNL cu PC nu mai există

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Antonescu îl acuză pe Constantin că se comportă ca şi sluga lui Ponta
Antonescu îl acuză pe Constantin că se comportă ca şi sluga lui Ponta

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că relaţia cu PC nu mai există şi că singurul impediment pentru care Alianţa de Centru – Dreapta (PNL – PC) nu s-a rupt este legat de faptul că se pune în pericol existenţa USL.

Antonescu s-a întâlnit luni dimineaţă cu mai mulţi membri ai conducerii şi cu liderii grupurilor parlamentare ai PNL pentru a discuta despre situaţia din Alianţa de Centru – Dreapta (PNL – PC), legea descentralizării pe care Guvernul îşi va angaja marţi răspunderea în Parlament şi ultimele declaraţii făcute de vicepremierul Liviu Dragnea, care a spus că PNL “cară pumni în capul” PSD.

Printre participanţii la întâlnire s-au numărat vicepreşedinţii Rareş Mănescu, Dan Motreanu, Tudor Chiuariu, secretarul general Eduard Hellvig şi liderii de grup Puiu Haşotti şi George Scutaru, scrie Gandul.

“Nu este nimic de discutat în relaţia cu PC pentru că ea nu mai există. Nu l-am rupt (n.r. – protocolul ACD), vom vedea. Din punct de vedere juridic, de facto, Alianţa de Centru – Dreapta nu mai există şi nu mai există de mult, nu dorim să provocăm vreo tulburare în interiorul USL. Noi nu am avut o comunicare specială în ACD pentru că din punctul nostru de vedere discuţiile dialogul s-au purtat în permanenţă cu PSD, Daniel Constantin este doar un subordonat al lui Victor Ponta”, a spus Crin Antonescu.

“Nu mai există relaţia cu PC în sensul unei alianţe ACD (…) Dacă nu ar exista niciun impediment de natură juridică, sigur că ar fi o formalizare cât se poate de igienică”, a mai precizat liderul PNL, răspunzând unei întrebări legate de un demers oficial de încetare a ACD.

Liderul PNL a explicat că preşedintele PC, Daniel Constantin, a început să se comporte ca subordonatul lui Victor Ponta din momentul numirilor pentru şefia Parchetelor.

“S-a rupt de pe când îl căutam eu pe aici să-l întreb ce părere are despre numirea doamnei Kovesi şi nu îl găseam, era la minister”, a precizat Antonescu.

Crin Antonescu a avut la sfârşitul săptămânii trecute un schimb dur de replici cu preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu. Conservatorul a susţinut că PNL a început să “zâmbească” preşedintelui Băsescu. Crin Antonescu a catalogat într-o declaraţie pentru gândul aceste afirmaţii drept “neruşinate” şi a precizat că funcţionarea ACD este “inexistentă”. Mai mult, liderul PNL a spus că preşedintele PC, Daniel Constantin, s-a comportat în ultima perioadă ca un “subordonat al lui Victor Ponta”. În vară, Daniel Constantin spunea că ACD s-a rupt, dar până în acest moment nici liberalii, nici conservatorii nu au denunţat această alianţă la Tribunal, ci doar în declaraţii publice.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns