Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

De Sărbători, în municipiul Satu Mare se vor instala 8 brazi. Iluminatul ornamental va fi pornit în 29 noiembrie

Primarul Dorel Coica is Natalia Covaci
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol
Primarul Dorel Coica is Natalia Covaci
Primarul Dorel Coica si Natalia Covaci

Luni, 18 noiembrie la ora 12, în sala mică de şedinţe a Primăriei Satu Mare a avut loc o conferinţă de presă la care a participat Dorel Coica, primarul municipiului Satu Mare şi Natalia Covaci, consilier în cadrul Compartimentului Evenimente, Cultură, Educaţie şi Sport.
Edilul a anunţat că vineri, 29 noiembrie la ora 18 va fi pornit sistemul de iluminare stradală pentru sărbători, eveniment la care sunt invitaţi atât copiii cât şi părinţii sătmăreni. Un grup de copiii va fi selectat pentru a apăsa butonul care va porni sistemul de iluminat festiv. Luminile folosite în acest an sunt noi. În acest scop primăria a organizat o licitaţie, costurile sistemului de iluminat fiind de aproximativ 350.000 lei. Acestea vor funcţiona până pe 10 ianuarie 2014.

Anul acesta Primăria va amplasa 8 brazi de Crăciun, locaţiile selectate fiind aceleaşi ca până acum, şi anume Parcul Liniştii în Micro 16, strada Prahovei, în faţa Spitalului Judeţean, Parcul UFO din Micro 17, parcul din cartierul Solidarităţii, în faţa Complexului Comercial din cartierul 14 Mai, în faţa magazinului Unicarm din Carpaţi II, în faţa Căminului Cultural din Sătmărel şi în Centru  în Piaţa Libertăţii vis-a-vis de hotelul Dacia. De asemenea pe platoul din faţa statuii lui Vasile Lucaciu va fi montată o figură luminoasă de iarnă reprezentându-l pe Moş Crăciun călare pe un ren. Bradul din faţa hotelului Dacia va avea o înălţime de 15 metri, restul brazilor montaţi în celelalte locaţii având fiecare o înălţime de 10 metri. Toate instalaţiile de iluminat vor fi realizate numai cu LED-uri.
Primarul a mai anunţat că în faţa Muzeului Judeţean va exista un patinoar. Acesta se va deschide cel târziu pe 5 decembrie şi va funcţiona până la sfârşitul vacanţei de iarnă a elevilor. De amenajarea patinoarului se va ocupa o firmă sătmăreană, spaţiul fiind furnizat de Primărie, iar costurile de funcţionare vor fi suportate de firmă.

Festivităţile cu ocazia Zilei Naţionale a României vor fi organizate în acest an de Primărie în cooperare cu Consiliul Judeţean. Vor avea loc spectacole cu muzică populară şi patriotică, câţiva agenţi economici îşi vor amplasa corturile în Piaţa 25 Octombrie şi vor servi mâncăruri tradiţionale româneşti. Ziua se va încheia cu un foc de artificii. Costurile pentru organizarea acestui eveniment se vor ridica la circa 120.000 lei fiind suportate atât de Primărie cât şi de Consiliul Judeţean.
Cu ocazia Revelionului Primăria municipiului Satu Mare va organiza un spectacol cu o durată de aproximativ 4 ore, dar încă nu se ştiu numele artiştilor invitaţi. Programul de Revelion va fi unul variat, cu un foc de artificii la miezul nopţii. La fel ca evenimentele organizate cu ocazia zilei naţionale, şi specatcolul de Revelion va fi organizat de Primărie în colaborare cu Consiliul Judeţean.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

3 comentarii

  1. la noi oamenii sint inca saraci, nu au bani de sponsorizari, dar cred ca ar fi o idee buna ca primaria sa apeleze la toate cultele din judet, ca sa cumpere ele brazii de Craciu, doar e o sarbatoare crestina. Si asa bisericile nu platesc impozite pe cladiri. Iar banii de la biserici sint in fond tot banii dati de credinciosi.

  2. oras de 100,000 loc si 8 brazi de peste 10 metri.
    numai ca fapt divers, in USA, in orasele de 100,000 +/- sunt doar un brad de 7-10 metrii.
    Un brad pentru un oras, asta este traditia in USA. Ceilalti brazi, sunt particulari, ori sponsorati de biserici, ori corporatii, etc. dar nu be Primarie. Voi ati trebui sa cheltuiti acei buni bani pentru alte proiecte, si nu este datoria mea sa-mi bag nasul in afacerile primariei, asha ca nu vreau sa dau nici o indicatie. “Sarbatori Fericite, shi,Cristos s’a Nascut!”

Lasă un răspuns