Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Șeful SRI cere să nu fie implicat în procesul electoral

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Directorul SRI, George Maior, a declarat, joi, că nu va comenta declaraţiile privind implicarea SRI în impunerea unui candidat al PSD la prezidenţiale, precizând că nu doreşte atragerea Serviciului în acest proces electoral care se deschide în 2014.

“Nu vreau să comentez despre aspecte care ţin de această foarte interesantă dinamică internă. Suntem o instituţie neutră şi independentă. Nu dorim să fim atraşi, deşi unii doresc să facă acest lucru, în acest proces electoral care se deschide în 2014 în legătură cu Preşedinţia Româniai. Vom evita orice fel de comentarii, de discuţii sau activităţi care pot fi legate de acest subiect”, a precizat George Maior, citat de Mediafax.

El a ţinut să precizeze că nu va comenta nici declaraţiile preşedintelui şi nici ale liderului PNL Crin Antonescu. “Rămân fixat în această poziţie în care cred că suntem ancoraţi de ani buni de zile, de independenţă şi neutralitate”, a spus el.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că în opinia sa sunt persoane “influente în servicii” care fac presiuni ca premierul Victor Ponta să candideze la alegerile prezidenţiale de anul viitor, el menţionând totodată că nu “bagă mâna în foc” PSD nu va face acest pas.
Antonescu a susţinut că în ceea ce priveşte candidatura la prezidenţiale nu poate să bage “mâna în foc că PSD şi însuşi Victor Ponta nu pot să ia la un moment dat această decizie, din diferite motive”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări, că nu vede posibil un scenariu în care directorul SRI, George Maior, va candida la prezidenţiale, arătând că, din câte ştie, acesta are cu totul alte planuri pentru moment.

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns