Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Jocurile de nororc o afacere de patru miliarde de euro

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

jocuri-de-noroc
Tot mai mulţi romîni cad în patima jocurilor de nororc. Mulţi dintre aceştia sunt tineri care nu au împlinit încă 18 ani, ceea ce este de-a dreptul îngrijorător. Pe lângă câştigul imediat medicii avertizează că fenomenul devine  periculos prin faptul că acesta crează dependenţă care e greu de controlat.

Românii au jucat anul trecut la jocuri de noroc echivalentul bugetului Sănătăţii, aproape 4 miliarde de euro. Profitul curat al cazinourilor şi sălilor de jocuri a ajuns la nu mai puţin de 700 de milioane de euro, de pe urma împătimiţilor. Cei mai mulţi dintre jucători pierd banii jucaţi, iar norocoşii sunt rari.

Peste 700.000 de români au păşit anul trecut în sălile cu jocuri de nororc. Anul acesta, criza financiară s-a simţit şi în buzunarele pariorilor şi în profitul patronilor.

Jucătorii se adaptează rapid. La modă sunt acum aparatele simple de jocuri de noroc. Iar pasionaţii se încăpăţânează să joace deşi pariorii spun că trebuie să piardă cinci ca să câştige unul.
Bonusul înseamnă în acest caz 90.000 de euro.
Psihologii avertizează însă. Mirajul unei averi obţinute uşor poate suci minţile.

Statisticile arată că acum există 50.000 de aparate de jocuri de noroc în România. Specialiştii spun că 30 de mii nu sunt declarate, iar asta înseamnă că statul pierde sute de milioane de euro, din impozite care nu sunt plătite.

digi 24.ro

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns