Image 1
Image 2
Postare ( Sablon)

Niciun ministru nu poate fi mulţumit de buget, afirmă Câmpeanu

Sigla Informatia Zilei
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on twitter
Asculta acest articol

Comisiile parlamentare au continuat, vineri, avizarea bugetelor ministerelor pentru anul 2014, premierul Victor Ponta anunţând, anterior, că parlamentarii USL vor rămâne în Bucureşti şi vor lucra la Parlament până când proiectul de buget pentru anul viitor este aprobat final şi promulgat.

Bugetul asigurărilor sociale de stat mai mare cu 3,94%

Comisiile de muncă din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat favorabil, vineri, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru 2014, cu 18 voturi “pentru” şi patru “împotrivă”.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat înainte de avizarea proiectului de lege că bugetul asigurărilor sociale de stat pentru 2014 este de 47,2 miliarde de lei, cu 3,94 la sută mai mare decât în acest an.

Câmpeanu a precizat că acest buget vizează cheltuieli majorate, dar şi o indexare a punctul de pensie cu 3,75 la sută, acesta urmând să ajungă la 790,7 lei.

După avizarea proiectului, Mariana Câmpeanu a declarat că niciun ministru nu poate fi mulţumit în totalitate cu un buget, nemulţumirea ei fiind legată de faptul că nu a putut creşte o serie de indemnizaţii, cum ar fi cele pentru copii sau pentru persoanele cu handicap.

 

Bugetul MAE, amânat

 

Dezbaterea avizului la bugetul propus pentru MAE în anul 2014, programată pentru vineri dimineaţă, a fost amânată pentru duminică după-amiază, în condiţiile în care preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei, Laszlo Borbely, aflat la Târgu Mureş, spune că a fost o solicitare a colegilor.

 

Bugetul Ministerului Muncii, 4,5% din PB

Comisiile reunite de muncă şi Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor au avizat favorabil, vineri, cu 26 de voturi “pentru” şi şase “împotrivă”, proiectul de buget al Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, niciunul dintre amendamentele propuse nefiind aprobat.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că pentru 2014 se propune o creştere de 2,5 la sută faţă de acest an, bugetul pentru MMFPS reprezentând 4,5 la sută din PIB.

Fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici a criticat bugetul propus pentru Ministerul Muncii, precizând că acesta este “oglinda fidelă a eşecului guvernului Victor Ponta”.

Boghicevici a acuzat Executivul de faptul că propune un buget care nu favorizează crearea de locuri de muncă şi că acesta este orientat doar spre “mici pomeni electorale”.

 

Bugetul ICR de 28 de milioane de lei pe 2014

 

Comisiile reunite pentru cultură şi media ale Parlamentului au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, vineri, bugetul Institutului Cultural Român (ICR) pentru anul 2014, în cuantum de 28 de milioane de lei, nefiind adoptat niciun amendament din cele propuse.

 

Bugetele SPP, STS şi ORNISS pe anul 2014, avizate fără amendamente

 

Comisiile pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională ale Parlamentului au avizat favorabil, vineri, fără amendamente, cu unanimitate de voturi, proiectele de buget pentru anul 2014 propuse de Guvern pentru SPP, STS şi ORNISS.

În proiectul de buget propus de Guvern se prevede ca bugetul ce va reveni Serviciului de Protecţie şi Pază în anul 2014 să scadă cu 30% faţă de anul 2013, de la peste 188 de milioane de lei la 131 milioane de lei.

Bugetul alocat pentru 2014 Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, de aproximativ 248 de milioane de lei, ar urma să fie cu circa 2,5% mai mic faţă de anul precedent, când serviciul a beneficiat de aproape 255 milioane de lei.

În cazul Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, se prevede o creştere cu circa 4% a bugetului propus pentru anul 2014 faţă de 2013, de la circa 9,13 milioane de lei la peste 9,5 milioane de lei.

 

Bugetul Ministerului Culturii pe 2014, suplimentat cu bani de la Preşedinţie, CC şi ANI

Bugetul Ministerului Culturii pe anul 2014, de 562,5 milioane de lei, a fost avizat favorabil de Comisiile de cultură din Parlament, care au adoptat şi un amendament pentru suplimentarea acestei sume cu 2,85 milioane de lei, banii fiind luaţi de la Preşedinţie, Curtea Constituţională şi ANI.

Comisiile reunite pentru cultură din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat favorabil, vineri, cu unanimitate de voturi, bugetul Ministerului Culturii pe anul 2014, care este în cuantum de 562.586.000 de lei.
La aceşti bani se va adăuga o sumă de 2.850.000 de lei, un amendament în acest sens propus de deputaţii UDMR Marton Arpad şi Erdei D. Istvan şi senatorul UDMR Vegh Alexandru fiind adoptat cu unanimitate de voturi de Comisiile reunite de cultură ale Parlamentului.
Potrivit lui Marton Arpad, suma de 2.850.000 de lei va fi destinată consolidării şi restaurării monumentelor istorice.

 

 

Postare ( Sablon)
Postare ( Sablon)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns